1purkkikerherneid(240 g konserveeritud/leotatud kikerherneid)
1tlsuitsutatud paprikapulbrit
1tlküüslaugupulbrit
¼tlCayenne'i pipart
¼tlvürtsköömneid
¼tlingverit
¼tlpeensoola
5goliiviõli
Juhised
Eelkuumuta ahi 215°C juures ülevalt-alt küpsetus.
Loputa kikerherned veega.
VALIKULINE SAMM: Koori kikerhernestelt nahk maha.
Kuivata kikerherned köögipaberiga võimalikult kuivaks ning pane kaussi.
Lisa oliiviõli ja sega/raputa läbi, niiet iga hernes oleks õliga kaetud ning läigiks ühtlaselt.
Lisa vürtsid ning sega/raputa uuesti läbi, kuni kõik kikerherned on ühtlaselt kaetud.
Jaota kikerherned ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile nii, et need omavahel kokku väga ei puutuks.
Tõsta kikerherned ahju 10'ks minutiks.
Sega kõiki herneid ning tõsta uuesti ahju 5-10ks minutiks. Aegajalt võid proovida, kas kikerherned on krõbedad ja valmis. NB! Kikerherned kuivavad veel jahtudes ka, niiet ära neid päris kõvaks ahjus lase.
Kui kikerherned on valmis, siis jahuta ning hoiusta kaanega kaetud anumas kuni tarvitamiseni. Nii hoiustades säilivad nad vähemalt 2 nädalat, aga kui Sa juba ühte proovid, siis ma ei usu, et Sul neid väga palju sealt alles jääb! 😜😂
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb