Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Maapähklivõivaht

See maapähklivõivaht on mõnusalt kreemine, magus ning soolane kõike samaaegselt, lisaks ka vegan!
Ettevalmistuse aeg: 25 minutit
Külmkapis: 3 tundi
Aeg kokku: 3 tundi 30 minutit
Toidukord: Dessert
Köök: Ameerika, Vegan
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 6
Kaloreid: 402kcal

Koostisosad

Röstitud maapähklid:

  • 200 gr maapähkleid
  • 2-3 spl agaavi siirupit (või nii palju, et kõik saaks kaetud)
  • Soola (kui kikerhernevedelik on soolaga, siis jäta lisamata!)

Vaht:

  • 160 g kikerhernevedelikku (1 konservi jagu)
  • 1 tl sidrunimahla
  • 1 tl viinakivi pulbrit
  • 175 g röstitud maapähkleid
  • 80 g agaavi siirupit
  • 60 g kookoskreemi (24% rasvasisaldusega)
  • 20 g Be Fit supertoidusegu (lisab valku ja šokolaadist maitset - koodiga rauno.oolberg saad selle 10% odavamalt)
  • Not soola

Ganache:

  • 60 g kookosõli
  • 20-30 g agaavi siirupit
  • 15 g toorkakao pulbrit (mina kasutasin Be More'i oma)
  • 30 g kookoskreemi

Juhised

Röstitud maapähklid:

  • Rösti maapähklid - pane ahjupannile maapähklid, kata agaavi siirupiga ning sega läbi, vajadusel lisa soola. Agaavi siirup karamelliseerub mõnusalt ja lisab kerge toffee järelmaitse pähklitele!
  • Rösti maapähkleid ülevalt-alt küpsetusega 220°C ahjus 5-7 minutit, kuni pähklid on kuldpruunid, lase jahtuda.

Vaht:

  • Pane kikerhernevedelik koos sidruni ja viinakivipulbriga max kiiruselemikserdama umbes 10ks minutiks.
  • Samal ajal valmista maapähklivõi Twister kannu või köögikombainiga.
  • Eraldi kaussi lisa maapähklivõi, Be Fit segu, kookoskreem ja agaavi siirup, sega käsivispliga kuni saad ühtlase kreemi.
  • Kasutades spaatlit sega kikerhernevaht 3 jaos vaikselt maapähklivõi kreemisisse. Väldi ülesegamist, et õhk kreemist välja ei läheks.
  • Kui segu on hästi segunenud tõsta klaasidesse ja pane külmkappi võimalikultkauaks tahenema.

Ganache:

  • Ganache jaoks lisa potti kookoskreem, agaavisiirup ning kookosõli, kuumuta kunikõik on segunenud ja kookosõli sulanud, lisa juurde toorkakao pulber.
  • Lisa ganache maapähklivõi vahule ja jäta külmkappi tahenema, seejärel serveeri meelepäraselt - lisa allesjäänud maapähkleid, soovi korral marju jne!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 100g | Kaloreid: 402kcal | Süsivesikuid: 24g | Valku: 11g | Rasvu: 33g | Millest küllastunud rasvhappeid: 16g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 13g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb