Maapähklivõivaht koos isetehtud maapähklivõiga…
See maapähklivõivaht on mõnusalt kreemine, magus ning soolane kõike samaaegselt, lisaks ka vegan! Retsepti põhjaks on aquafaba ehk kikerhernevedelik, mida saab näiteks konservkikerhernestest. Sellisel juhul tuleks valida ilma lisatud soolata variant, kuid on alati võimalus ka ise see valmis keeta kuivatatud kikerhernestest.
Tegelikult on maapähklivõi valmistamine väga kerge. Mina röstin eelnevalt maapähklid alati läbi, et saaks veidi tugevama ja parema maitse pähklivõile. Röstimisel lisan mina pähklitele agaavi siirupit ja kui kikerhernestele pole soola lisatud, siis ka veidikene soola. Agaavi siirupi lisamine lisab neile mõnusa karamellise maitse pärast röstimist ning maitse on SUPER! Kui maapähklid on röstitud, siis panengi need kas blenderisse või köögikombaini ja purustan kuni sobiva tekstuuri saavutamiseni. Selle retsepti puhul on pigem siidisem maapähklivõi parem – saad ka oluliselt kreemisema lõpptulemuse!
Kõik saab alati ära kasutatud, kui otsustad teha näiteks HUMMUST, siis saad nii kikerherned ära kasutada ja magustoiduks siis mõnusalt šokolaadine ja maapähklivõine vaht! Null raiskamist ja kõtu täis heast ja paremast.
Maapähklivõivaht on valmistatud ka kasutades viinakivi pulbrit, mis on naturaalne stabilisaator ning aitab hoida kikerhernevahtu tugeva ja stabiilsena, et ta ka hiljem kokku ei vajuks! Kui Sul ei ole võimalust või tahtmist seda kasutada võid selle täitsa ära jätta või kasutada vahukooretugevdajat! 😉
Maapähklivõivaht
Koostisosad
Röstitud maapähklid:
- 200 gr maapähkleid
- 2-3 spl agaavi siirupit (või nii palju, et kõik saaks kaetud)
- Soola (kui kikerhernevedelik on soolaga, siis jäta lisamata!)
Vaht:
- 160 g kikerhernevedelikku (1 konservi jagu)
- 1 tl sidrunimahla
- 1 tl viinakivi pulbrit
- 175 g röstitud maapähkleid
- 80 g agaavi siirupit
- 60 g kookoskreemi (24% rasvasisaldusega)
- 20 g Be Fit supertoidusegu (lisab valku ja šokolaadist maitset - koodiga rauno.oolberg saad selle 10% odavamalt)
- Not soola
Ganache:
- 60 g kookosõli
- 20-30 g agaavi siirupit
- 15 g toorkakao pulbrit (mina kasutasin Be More'i oma)
- 30 g kookoskreemi
Juhised
Röstitud maapähklid:
- Rösti maapähklid - pane ahjupannile maapähklid, kata agaavi siirupiga ning sega läbi, vajadusel lisa soola. Agaavi siirup karamelliseerub mõnusalt ja lisab kerge toffee järelmaitse pähklitele!
- Rösti maapähkleid ülevalt-alt küpsetusega 220°C ahjus 5-7 minutit, kuni pähklid on kuldpruunid, lase jahtuda.
Vaht:
- Pane kikerhernevedelik koos sidruni ja viinakivipulbriga max kiiruselemikserdama umbes 10ks minutiks.
- Samal ajal valmista maapähklivõi Twister kannu või köögikombainiga.
- Eraldi kaussi lisa maapähklivõi, Be Fit segu, kookoskreem ja agaavi siirup, sega käsivispliga kuni saad ühtlase kreemi.
- Kasutades spaatlit sega kikerhernevaht 3 jaos vaikselt maapähklivõi kreemisisse. Väldi ülesegamist, et õhk kreemist välja ei läheks.
- Kui segu on hästi segunenud tõsta klaasidesse ja pane külmkappi võimalikultkauaks tahenema.
Ganache:
- Ganache jaoks lisa potti kookoskreem, agaavisiirup ning kookosõli, kuumuta kunikõik on segunenud ja kookosõli sulanud, lisa juurde toorkakao pulber.
- Lisa ganache maapähklivõi vahule ja jäta külmkappi tahenema, seejärel serveeri meelepäraselt - lisa allesjäänud maapähkleid, soovi korral marju jne!
Lisa oma arvamus