Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Snäkid pidulauale - suitsulõhekreemi röstid

Imelihtne snäkk jõululauale, aastavahetuseks või hoopiski sünnipäevaks? Pole vahet, mis sündmus, need snäkid kaovad lihtsalt välgukiirusel! 😁
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Küpsetusaeg: 10 minutit
Aeg kokku: 20 minutit
Toidukord: Mereannid, Peolaud, Snäkk
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 36
Kaloreid: 41kcal

Koostisosad

Röstide jaoks:

  • 9 viilu röstsaia
  • ~35 g võid
  • 100 g vahukoort
  • 100 g toorjuustu
  • 180 g Santa Bremori kaaviarikreemi suitsulõhega (1 purk)
  • ½ sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
  • 5 g värskelt hakitud tilli
  • Not valget pipart ja soola

Serveerimiseks:

  • ~20 g punast kalamarja
  • Paar oksa värsket tilli

Juhised

  • Eelkuumuta ahi ülevalt-alt küpsetusega 180°C kraadini.
  • Määri toasoe või röstsaiale õhukese kihina ja portsjoneeri (tükelda) sai väiksemateks tükkideks. Võid lõigata ääred maha ja teha kandilised, aga mina kasutasin 4 cm läbimõõduga vormi ja lõikasin ümarad tükid välja.
  • Küpseta röstsaiu ahjus kuni kuldpruunid – minul läheb tavaliselt 10-11minutit. Jahuta täielikult!
  • Valmista kreem – lisa kaussi vahukoor ja toorjuust ning vahusta kuni saad tugeva vahu.
  • Lisa segule Santa Bremori kaaviarikreem, sidruni mahl ja koor ning Dijoni sinep. Sega kõik ühtlaselt läbi.
  • Maitse kreemi ning vastavalt vajadusele lisa veidi soola ja valget pipart (valge pipar ei riku kreemi välimust, kui Sul seda pole, võid kasutada ka tavalist musta pipart).
  • Lisa ka värskelt hakitud till ning sega kõik uuesti läbi.
  • Vala kogu segu pritskotti ning lase röstsaiade peale – kui Sul ei ole pritskotte võid ka lusikaga kreemi sinna peale tõsta.
  • Serveeri kalamarja ja värske tilliga.

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 41kcal | Süsivesikuid: 4g | Valku: 1g | Rasvu: 2g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb