Snäkid jõululauale või hoopis nosimist aastavahetuseks?!
Teate, need on ühed mu lemmik snäkid peolauale! Vähe sellest, et neid on lihtne valmistada, need on ka ülimaitsvad (tegelikult ka väga odavad)! 😍 Kui ma tavaliselt teen neid imelisi röstsaiu suitsulõhest, siis leidsin poest hoopis palju kergema lahenduse! Nimelt, ei pea ma enam ostma poest kuumsuitsulõhe fileed või tükke ja neid puhastama ja purustama hakkama. Selle asemel on poes hoopis olemas Santa Bremori kaaviarikreem suitsulõhega – niiet seal on nii kalamarja kui ka suitsulõhe juba sees! Ja mis kõige olulisem? Imeliselt kreemiline ja siidine – see teeb selle kreemi valmistamise veelgi lihtsamaks.
Kuigi enamus teist juba teavad, et ma olen perfektsionist ja timmin ning valmistan kõike viimse hetkeni. Ja veel ka siis, mil külalised juba tulevad, siis see on ikka väga lihtne lahendus. Lisaks sellele, et neid on ülikerge valmistada, on need ka ülihead ning kaovad laualt lihtsalt sekunditega. Okei, mitte küll päris sekunditega, kuid esimestena kindlasti! Niiet, kui Sina oled ka mereandide fänn, siis meeldib see snäkk Sulle kindlasti. Kui Sa aga väga mereande ei armasta, siis pole see ka parim snäkk Sinu jaoks! 😁
Kas ma võin snäkke ette ka teha?
Minu soovitus on teha komponendid valmis – ehk siis saiad ahjus valmis röstida. Lisaks valmistada kreem ning panna see pritskotti või karpi (kui tõstad lusikaga kreemi snäkkide peale). Miks ma ei soovita kõike korraga valmis teha? Sest muidu need võivad kergelt läbi vettida ja röstid lähevad liiga pehmeks. Selle asemel tee esimene kandik valmis ja tõsta kreem külmkappi ja pane röstid näiteks karbi sisse. Kui esimene kandik otsa saab, siis paned röstid vaagna peale, pritsid kreemi peale ja ongi juba uued snäkid megakiirelt valmis. Kaunistuseks veel punast kalamarja peale, mis on lihtsalt tõeline kirss tordile!
Tahad veel retsepti ideid jõululauale?
Kindlasti soovitan Sul ise teha ka PIPARKOOKE minu salajase retsepti järgi! Okei, enam see pole saladus, aga kuni selle avaldamiseni oli see väga hästi hoitud saladus! 😁😁 Või kui mõtled, et võiks veel midagi lisaks jõululauale teha, siis PITSARULLID on samuti imeline snäkk, mis kaob kiirelt või tahad Sa hoopis midagi teravamat? Siis need AASIAPÄRASED KREVETID on täpselt õiged Sinu jaoks! 😉
Snäkid pidulauale - suitsulõhekreemi röstid
Koostisosad
Röstide jaoks:
- 9 viilu röstsaia
- ~35 g võid
- 100 g vahukoort
- 100 g toorjuustu
- 180 g Santa Bremori kaaviarikreemi suitsulõhega (1 purk)
- ½ sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
- 5 g värskelt hakitud tilli
- Not valget pipart ja soola
Serveerimiseks:
- ~20 g punast kalamarja
- Paar oksa värsket tilli
Juhised
- Eelkuumuta ahi ülevalt-alt küpsetusega 180°C kraadini.
- Määri toasoe või röstsaiale õhukese kihina ja portsjoneeri (tükelda) sai väiksemateks tükkideks. Võid lõigata ääred maha ja teha kandilised, aga mina kasutasin 4 cm läbimõõduga vormi ja lõikasin ümarad tükid välja.
- Küpseta röstsaiu ahjus kuni kuldpruunid – minul läheb tavaliselt 10-11minutit. Jahuta täielikult!
- Valmista kreem – lisa kaussi vahukoor ja toorjuust ning vahusta kuni saad tugeva vahu.
- Lisa segule Santa Bremori kaaviarikreem, sidruni mahl ja koor ning Dijoni sinep. Sega kõik ühtlaselt läbi.
- Maitse kreemi ning vastavalt vajadusele lisa veidi soola ja valget pipart (valge pipar ei riku kreemi välimust, kui Sul seda pole, võid kasutada ka tavalist musta pipart).
- Lisa ka värskelt hakitud till ning sega kõik uuesti läbi.
- Vala kogu segu pritskotti ning lase röstsaiade peale – kui Sul ei ole pritskotte võid ka lusikaga kreemi sinna peale tõsta.
- Serveeri kalamarja ja värske tilliga.
Super retsept! Mulle väga meeldis!
Aitäh Sulle! 😍