Snäkid jõululauale või hoopis nosimist aastavahetuseks?!

Santa Bremori kaaviarikreem suitsulõhega

Teate, need on ühed mu lemmik snäkid peolauale! Vähe sellest, et neid on lihtne valmistada, need on ka ülimaitsvad (tegelikult ka väga odavad)! 😍  Kui ma tavaliselt teen neid imelisi röstsaiu suitsulõhest, siis leidsin poest hoopis palju kergema lahenduse! Nimelt, ei pea ma enam ostma poest kuumsuitsulõhe fileed või tükke ja neid puhastama ja purustama hakkama. Selle asemel on poes hoopis olemas Santa Bremori kaaviarikreem suitsulõhega – niiet seal on nii kalamarja kui ka suitsulõhe juba sees! Ja mis kõige olulisem? Imeliselt kreemiline ja siidine – see teeb selle kreemi valmistamise veelgi lihtsamaks.

Kuigi enamus teist juba teavad, et ma olen perfektsionist ja timmin ning valmistan kõike viimse hetkeni. Ja veel ka siis, mil külalised juba tulevad, siis see on ikka väga lihtne lahendus. Lisaks sellele, et neid on ülikerge valmistada, on need ka ülihead ning kaovad laualt lihtsalt sekunditega. Okei, mitte küll päris sekunditega, kuid esimestena kindlasti! Niiet, kui Sina oled ka mereandide fänn, siis meeldib see snäkk Sulle kindlasti. Kui Sa aga väga mereande ei armasta, siis pole see ka parim snäkk Sinu jaoks! 😁

Kas ma võin snäkke ette ka teha?

Minu soovitus on teha komponendid valmis – ehk siis saiad ahjus valmis röstida. Lisaks valmistada kreem ning panna see pritskotti või karpi (kui tõstad lusikaga kreemi snäkkide peale). Miks ma ei soovita kõike korraga valmis teha? Sest muidu need võivad kergelt läbi vettida ja röstid lähevad liiga pehmeks. Selle asemel tee esimene kandik valmis ja tõsta kreem külmkappi ja pane röstid näiteks karbi sisse. Kui esimene kandik otsa saab, siis paned röstid vaagna peale, pritsid kreemi peale ja ongi juba uued snäkid megakiirelt valmis. Kaunistuseks veel punast kalamarja peale, mis on lihtsalt tõeline kirss tordile!

Tahad veel retsepti ideid jõululauale?

Kindlasti soovitan Sul ise teha ka PIPARKOOKE minu salajase retsepti järgi! Okei, enam see pole saladus, aga kuni selle avaldamiseni oli see väga hästi hoitud saladus! 😁😁  Või kui mõtled, et võiks veel midagi lisaks jõululauale teha, siis PITSARULLID on samuti imeline snäkk, mis kaob kiirelt või tahad Sa hoopis midagi teravamat? Siis need AASIAPÄRASED KREVETID on täpselt õiged Sinu jaoks! 😉

Snäkid pidulauale - suitsulõhekreemi röstid

Imelihtne snäkk jõululauale, aastavahetuseks või hoopiski sünnipäevaks? Pole vahet, mis sündmus, need snäkid kaovad lihtsalt välgukiirusel! 😁
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Küpsetusaeg: 10 minutit
Aeg kokku: 20 minutit
Toidukord: Mereannid, Peolaud, Snäkk
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 36
Kaloreid: 41kcal

Koostisosad

Röstide jaoks:

  • 9 viilu röstsaia
  • ~35 g võid
  • 100 g vahukoort
  • 100 g toorjuustu
  • 180 g Santa Bremori kaaviarikreemi suitsulõhega (1 purk)
  • ½ sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
  • 5 g värskelt hakitud tilli
  • Not valget pipart ja soola

Serveerimiseks:

  • ~20 g punast kalamarja
  • Paar oksa värsket tilli

Juhised

  • Eelkuumuta ahi ülevalt-alt küpsetusega 180°C kraadini.
  • Määri toasoe või röstsaiale õhukese kihina ja portsjoneeri (tükelda) sai väiksemateks tükkideks. Võid lõigata ääred maha ja teha kandilised, aga mina kasutasin 4 cm läbimõõduga vormi ja lõikasin ümarad tükid välja.
  • Küpseta röstsaiu ahjus kuni kuldpruunid – minul läheb tavaliselt 10-11minutit. Jahuta täielikult!
  • Valmista kreem – lisa kaussi vahukoor ja toorjuust ning vahusta kuni saad tugeva vahu.
  • Lisa segule Santa Bremori kaaviarikreem, sidruni mahl ja koor ning Dijoni sinep. Sega kõik ühtlaselt läbi.
  • Maitse kreemi ning vastavalt vajadusele lisa veidi soola ja valget pipart (valge pipar ei riku kreemi välimust, kui Sul seda pole, võid kasutada ka tavalist musta pipart).
  • Lisa ka värskelt hakitud till ning sega kõik uuesti läbi.
  • Vala kogu segu pritskotti ning lase röstsaiade peale – kui Sul ei ole pritskotte võid ka lusikaga kreemi sinna peale tõsta.
  • Serveeri kalamarja ja värske tilliga.

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 41kcal | Süsivesikuid: 4g | Valku: 1g | Rasvu: 2g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
2 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid