Mõnusalt vürtsikad ja magusad krevetid!

Need on kõige paremad aasiapärased krevetid, mida Sa kunagi saanud oled – teravad, magusad, hapud ja maitserohked, kõike täpselt samal ajal!

Kuna ma ise pole suurem asi Aasia köögi proff – siis mulle selles kiita väga ei meeldi! Küll aga olen viimasel ajal seda retsepti eriti palju katsetanud, kuna mulle väga meeldivad krevetid. See retsept on tegelikult mul sahtli põhjas juba vähemalt 5 aastat olnud. Ja seda põhjusega! Kuigi mu sõbrad on kõik samasugused – nad tahavad alati kõik minu juurde külla tulla. Nad teavad, et ma hakkan siis jälle kokkama ja saab hea söögi ja need krevetid on nagu kroonjuveel. Mäletan veel, kui ma tegin oma 25ndaks sünnipäevaks (kes mäletab mitu aastat tagasi veel see oli 🙄😀), siis koguseliselt tegib 3 kg. Hea et midagi mulle ka veel mulle jäi! Täpsemalt räägin kogu selle jutu ära ka videos, niiet vaata kindlasti ka valmistamisest videot.

Sa võid neid krevette nii grillida, praadida või isegi koos marinaadiga keeta. Aga minu jaoks on nad kõige paremad just grillilt tulnuna. Suvel ma naudin seda retsepti koos TABBOULEH salatiga ja see on tõesti ülim nauding! 😍 Aga see ei tähenda, et Sa nende krevettide jaoks alati suve ootama pead – usu mind, nad on ka praegu head! Niiet kui Sa seda loed, siis tõuse nüüd kohe püsti ja mine pane need krevetid marinaadi…

Aasiapärased krevetid tšillises apelsinimarinaadis

Need on kõige paremad aasiapärased krevetid, mida Sa kunagi saanud oled - teravad, magusad, hapud ja maitserohked, kõike täpselt samal ajal!
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Aeg kokku: 1 päev
Toidukord: Eelroog, Mereannid, Snäkk
Köök: Aasia
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 102kcal

Koostisosad

  • 2 pakki Marine tooreid hiidkrevetisabasid (toored krevetid on hallid, punased on juba kuumtöödeldud)
  • 0,5 l värskelt pressitud apelsinimahla
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 pöidla jagu ingverit (~15 g)
  • 2 suurt tšillit
  • 1 väike peotäis koriandrit
  • 10 g mett
  • 1 vars sidrunheina

Juhised

  • Lisa blenderisse kõik koostisosad va krevetid, koriander ja sidrunhein. Purusta kõik ühtlaseks.
  • Viimasena lisa koriander ning pulseeri korraks läbi.
  • Peksa noa tagumise poolega terves ulatuses sidrunheina vart kuni tunned et aroomid hakkavad eralduma. Lõika pooleks
  • Vala krevetid hoiustamiskarpi, lisa sinna marinaad, sidrunhein ning jäta maitsestuma 12-24ks tunniks.
  • Enne grillima hakkamist hoia puidust grilltikke vähemalt 1h vees, et need saaksid vett sisse imada ja grillil kärssama ei läheks. (kindlasti kasuta puidust tikke, kuna metallgrillvardad juhivad hästi soojust ja võivad su krevetid üle küpsetada!)
  • Pane krevetid vardasse - proovi mitte üle kuhjata! Jäta igale krevetile väike vahe sisse.
  • Kuumuta grill keskmisele kuumusele ning küpseta ilma kaaneta mõlemalt poolt 1-1,5minutit - kui krevetisabad hakkad krevettide põhiosa juba puudutama, siis on need üleküpsenud!
  • Serveeri meelepäraselt – kas värske salati või Tabboulleh salatiga!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 10krevetti | Kaloreid: 102kcal | Süsivesikuid: 4g | Valku: 21g | Rasvu: 1g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 2g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid