Snäkid pidulauale - suitsulõhekreemi röstid
Imelihtne snäkk jõululauale, aastavahetuseks või hoopiski sünnipäevaks? Pole vahet, mis sündmus, need snäkid kaovad lihtsalt välgukiirusel! 😁
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit minutit
Küpsetusaeg: 10 minutit minutit
Aeg kokku: 20 minutit minutit
Toidukord: Mereannid, Peolaud, Snäkk
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 36
Calories: 41kcal
Röstide jaoks:
- 9 viilu röstsaia
- ~35 g võid
- 100 g vahukoort
- 100 g toorjuustu
- 180 g Santa Bremori kaaviarikreemi suitsulõhega (1 purk)
- ½ sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
- 5 g värskelt hakitud tilli
- Not valget pipart ja soola
Serveerimiseks:
- ~20 g punast kalamarja
- Paar oksa värsket tilli
Eelkuumuta ahi ülevalt-alt küpsetusega 180°C kraadini.
Määri toasoe või röstsaiale õhukese kihina ja portsjoneeri (tükelda) sai väiksemateks tükkideks. Võid lõigata ääred maha ja teha kandilised, aga mina kasutasin 4 cm läbimõõduga vormi ja lõikasin ümarad tükid välja.
Küpseta röstsaiu ahjus kuni kuldpruunid – minul läheb tavaliselt 10-11minutit. Jahuta täielikult!
Valmista kreem – lisa kaussi vahukoor ja toorjuust ning vahusta kuni saad tugeva vahu.
Lisa segule Santa Bremori kaaviarikreem, sidruni mahl ja koor ning Dijoni sinep. Sega kõik ühtlaselt läbi.
Maitse kreemi ning vastavalt vajadusele lisa veidi soola ja valget pipart (valge pipar ei riku kreemi välimust, kui Sul seda pole, võid kasutada ka tavalist musta pipart).
Lisa ka värskelt hakitud till ning sega kõik uuesti läbi.
Vala kogu segu pritskotti ning lase röstsaiade peale – kui Sul ei ole pritskotte võid ka lusikaga kreemi sinna peale tõsta.
Serveeri kalamarja ja värske tilliga.
1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 41kcal | Süsivesikuid: 4g | Valku: 1g | Rasvu: 2g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.