Punase veini kaste
Punase veini kaste ehk punaveinikaste on imelihtne ja kiire kaste, mis sobib erinevate toitude, eriti just lihade, juurde söömiseks.
Ettevalmistuse aeg: 3 minutit minutit
Aeg kokku: 20 minutit minutit
Toidukord: Kastmed
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 12
Calories: 91kcal
- 2 šalottsibulat (või 2 punast sibulat)
- 4 küünt küüslauku
- Väike peotäis tüümianit
- 2 oksa värsket rosmariini
- 4 lehte loorberit
- 600 g punast veini
- 500 g värsket kanapuljongit (võid kasutada ka fondi, aga oluline on, et puljong ei tuleks kuubikust, sest seda pole võimalik paksuks keeta)
- 60 g võid
- 15 g oliiviõli
- Soola/Pipart
Viiluta sibul poolkuu kujulisteks viiludeks ning purusta ka küüslauk sinna kõrvale (eriti hea oleks veel kui kasutaksid näiteks steigi praadimisel alles jäänud panni – veelgi rohkem maitset!
Lisa pannile õli ning prae sibulad klaasjaks, lisa küüslauk, tüümian, loorber ning kuumuta veidi.
Vala pann üle punase veiniga ning lase keema ning kuumuta kuni umbes ⅓ kuni ¼ veinist on alles.
Lisa puljong ning kuumuta kuni alles on umbes ½ kogusest.
Valmis kaste peaks olema korralikult kokku hakanud ning katma ka lusika tagakülje.
Viimase sammune segame ja sulatame sisse või – pidevalt segades, et või kastmest ei eralduks.
Maitsesta soola ja pipraga ning sõela abil eemalda üleliigsed tükid (soovi korral võid sibulad sisse jätta, kuid sellisel juhul haki nad väikesteks kuubikutest enne alustamist).
Serveeri meelepärase lisandiga, kas näiteks steigi või Beef Wellingtoniga.
1 portsjon sisaldab: 30g | Kaloreid: 91kcal | Süsivesikuid: 2g | Valku: 1g | Rasvu: 5g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.