Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Krõbedad ahjukartulid ehk krõbekartulid

Kes meist ei tahaks häid ja krõbedaid ahjukartuleid? Just see retsept on nende jaoks parim - seest pehmed ja õhulised, pealt kuldsed ja krõbedad.
Ettevalmistuse aeg: 30 minutit
Küpsetusaeg: 35 minutit
Aeg kokku: 1 tund 30 minutit
Toidukord: Kõrvalroog, Pearoog
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 279kcal

Koostisosad

  • 8 keskmist kartulit
  • 40 g oliiviõli
  • 1 rosmariinioks
  • 3-4 tüümianioksa
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 30 g riivitud kõvajuustu (parmesani)
  • Soola
  • Musta pipart
  • Kuivatatud tšillit

Juhised

  • Koori ja tükelda kartulid suurteks sektoriteks.
  • Keeda sooda ja soolaga vees kuni seest peaaegu pehmed (umbes 10-12 minutit).
  • Samal ajal valmista maitseõli – lisa pannile õli, hakitud rosmariin, tüümian, küüslauk ning kuumuta kuni õli on kergelt kuum, kuid ei prae täiesti veel maitseaineid pruunikaks – jäta seisma.
  • Nõruta kartulitelt vesi välja, jäta kaaneta jahtuma hetkeks, et vabaneda üleliigsest niiskusest.
  • Nõruta õli ning jäta maitseained alles, lisa neile kuivatatud oregano ja tšilli (kui paned koos maitseainetega kohe ahju, võivad kõrbema minna).
  • Kui kartulid on umbes 5 minutit jahtunud, raputa korralikult kartuleid, kuni välispind muutub krobeliseks.
  • Lisa maitseõli ja sool kartulitele, raputa läbi ning tõsta ahjupannile - jaota iga kartul indivuaalselt laiali, et sel oleks ruumi krõbedaks muutuda.
  • Küpseta 225°C ahjus ~20 minutit, seejärel pööra kartulid ümber ning küpseta veel 10 minutit. Viimasena lisa parmesan, maitseõlist allesjäänud maitseained ja küpseta veel 5 minutit.
  • Serveeri meelepäraselt näiteks koos veisepõskedega!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 100g | Kaloreid: 279kcal | Süsivesikuid: 36g | Valku: 7g | Rasvu: 12g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 2g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb