Krõbedad ahjukartulid…

Ma lihtsalt armastan kui söögi kõrval on head krõbedad ahjukartulid, millel on kuldne ja mõnus koorik! Tegin oma versiooni nendest ahjukartulitest ning nimetangi neid lihtsalt krõbekartuliteks – seest pehmed ja mõnusad ning pealt kõrvukrõbistavalt krõbedad ning maitsvad. 

Antud retsept on sobilik ka taimetoitlastele, kuid kui asendad juustu vegan juustuga/jätad juustu ära, siis on need imelised ka kõigile minu vegan sõpradele! 😍 Antud kartulite valmistamine võtab küll veidi kauem aega kui tavaliste ahjukartulite tegemine, aga usu mind, see tulemus on seda väärt. Ma arvan, et kui Sa juba korra seda retsepti proovid, siis Sa tahad neid veel ja veel ning võib juhtuda, et tavalised ahjukartulid unustad Sa sootuks! 😁

Küll aga pead Sa silmas pidama, et nende kartulite saladus on igas etapis, mis retseptis välja toodud. Ehk Sa pead neid kartuleid keetma soodavees. Laskma neil natuke jahtuda ja aurustuda liigsel vedelikul, lisaks ka raputama lahti kartulite pealmise kihi ning viimaks neid ka omajagu ahjus küpsetama!

PS! Hoiatan koguste eest! Kuna algmaterjali on päris palju, siis proovi mitte liialdada ka nende krõbedikega. Eelkeetmine ning pärast veel ahjus röstmine eemaldab üleliigse niiskuse ning alles jääb mõnusalt krõbe ning maitsekas kartul. Küll aga ei tasu nendega liiale minna! 😉 Nendele kartulitele sobib imehästi kõrvale ka ISETEHTUD MAJONEES! Ning kui Sa mõtled, et võiks ikkagi mingi valguallikas ka siia kõrvale hästi sobida, siis näiteks BEEF WELLINGTON! Või näiteks hoopis MAHLASED VEISEPÕSED? Valik on Sinu! 😉 

Krõbedad ahjukartulid ehk krõbekartulid

Kes meist ei tahaks häid ja krõbedaid ahjukartuleid? Just see retsept on nende jaoks parim - seest pehmed ja õhulised, pealt kuldsed ja krõbedad.
Ettevalmistuse aeg: 30 minutit
Küpsetusaeg: 35 minutit
Aeg kokku: 1 tund 30 minutit
Toidukord: Kõrvalroog, Pearoog
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 279kcal

Koostisosad

  • 8 keskmist kartulit
  • 40 g oliiviõli
  • 1 rosmariinioks
  • 3-4 tüümianioksa
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 30 g riivitud kõvajuustu (parmesani)
  • Soola
  • Musta pipart
  • Kuivatatud tšillit

Juhised

  • Koori ja tükelda kartulid suurteks sektoriteks.
  • Keeda sooda ja soolaga vees kuni seest peaaegu pehmed (umbes 10-12 minutit).
  • Samal ajal valmista maitseõli – lisa pannile õli, hakitud rosmariin, tüümian, küüslauk ning kuumuta kuni õli on kergelt kuum, kuid ei prae täiesti veel maitseaineid pruunikaks – jäta seisma.
  • Nõruta kartulitelt vesi välja, jäta kaaneta jahtuma hetkeks, et vabaneda üleliigsest niiskusest.
  • Nõruta õli ning jäta maitseained alles, lisa neile kuivatatud oregano ja tšilli (kui paned koos maitseainetega kohe ahju, võivad kõrbema minna).
  • Kui kartulid on umbes 5 minutit jahtunud, raputa korralikult kartuleid, kuni välispind muutub krobeliseks.
  • Lisa maitseõli ja sool kartulitele, raputa läbi ning tõsta ahjupannile - jaota iga kartul indivuaalselt laiali, et sel oleks ruumi krõbedaks muutuda.
  • Küpseta 225°C ahjus ~20 minutit, seejärel pööra kartulid ümber ning küpseta veel 10 minutit. Viimasena lisa parmesan, maitseõlist allesjäänud maitseained ja küpseta veel 5 minutit.
  • Serveeri meelepäraselt näiteks koos veisepõskedega!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 100g | Kaloreid: 279kcal | Süsivesikuid: 36g | Valku: 7g | Rasvu: 12g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 2g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Kommentaarid