Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
munavõi

Munavõi värskete ürtidega

Munavõi on üks äärmiselt lihtne võileivamääre, mis koosneb suuresti just munast ja võist. Lisada võib erinevaid ürte, maitseaineid, miks isegi mitte veidi toorjuustu et saada eriti kreemine ja püsiv tekstuur - siis ei tardu ka külmkapis päris ära.
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Aeg kokku: 5 minutit
Toidukord: Hommikusöök, Snäkk, Tervislik
Köök: eesti
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 385 g
Kaloreid: 41kcal

Koostisosad

  • 4 keedetud Eggo kollast muna (või kui keetmata, siis keeda 10 minutit)
  • 100 g toasooja võid
  • 15 g värsket murulauku/rohelist sibulat
  • 15 g värsket peterselli
  • 15 g värsket tilli
  • Soola/pipart (maitse järgi)
  • Tšillisädemeid (maitse järgi)

Juhised

  • Nopi lehelised osad värsketelt ürtidelt (väldi kõvasid varreosasid) ning tükelda äärmiselt peeneks või viska kõik köögikombaini ja purusta mõned sekundid kuni ühtlane ning suuremate tükkideta (väldi ületöötlemist, niiet mahlad välja hakkavad tulema!).
  • Koori kõvakskeedetud munad ning purusta noa/kahviga või lisa samuti köögikombaini ning purusta kuni soovitud tekstuurini (mulle meeldib võimalikult väiksed tükid).
  • Viimasena lisan toasooja või, soola/pipra ning maitseained. Sega veel kõik korra läbi, tee maitsetest ning vajadusel lisa soola/pipart või tšillisädemeid.
  • Serveeri toasoojalt või hoiusta külmkapis kuni 3 päeva!

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 15g | Kaloreid: 41kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 1g | Rasvu: 4g | Millest küllastunud rasvhappeid: 2g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb