Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Kananagitsad

Kananagitsad

Need krõbedad kananagitsad on just need, mida Sa oled oodanud - ideaalne snäkk külalistele, lastele kuid miks mitte ka endale näiteks õhtuse filmivaatamise kõrvale?! 😊
Ettevalmistuse aeg: 35 minutit
Külmkapis: 1 tund
Toidukord: Eelroog, Kana, Snäkk, Tervislik
Köök: Ameerika
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 12 tk
Kaloreid: 63kcal

Koostisosad

  • 1 kanafilee
  • ~200 g keefiri või petti

Paneeringuks:

  • 50 g nisujahu
  • 50 g panko riivsaia
  • 1 tl oreganot
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • 1 tl sibulapulbrit
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 Eggo kollane muna
  • ½ tl tšillisädemeid
  • ½ tl soola
  • Õli/õlispreid

Kaste:

  • 55 g Kreeka jogurtit
  • 30 g majoneesi
  • ½ tl küüslaugupulbrit (kui tahad teravamat, siis 1 tl)
  • Not soola

Juhised

  • Pane kana lõikelaule ja pane toidukile peale, peksa kas sileda haamri poole või taignarulli natuke ühtlasemaks (et kõrgus oleks umbes sama paks). 
  • Tükelda kanafilee ühtlaselt ära, umbes 1x2cm kangid ning pane nad keefiri sisse likku minimaalselt 1h. 
  • Pane valmis 3 kaussi, millest ühte paned jahu, teise muna koos tšillisädemete ja soolaga, sega muna koos maitseainetega läbi.
  • Kolmandasse kaussi riivsai, lisa sellele veidi vett ja õli, et maitseained jääkisd paremini külge (vaata videost) ja sega läbi. Lisa oregano, küüslaugu-, sibula- ja paprikapulber ning sega riivsai korralikult läbi. 
  • Raputa kanafileetükid õrnalt läbi, et üleliigsest keefirist lahti saada, tõsta nad jahusse ja kata ühtlaselt. Seejärel kata nad üleni munaseguga ning viimasena tõsta nad riivsaiasegusse ning kata ühtlaselt. 
  • Kui kõik kanatükid on paneeritud, siis kasuta õlispreid ja piserda kõik kanafilee tükid mõlemalt poolt õliga kokku. 
  • Küpseta kuumaõhufritüüris 200°C juures umbes 7-8 minutit või tavalises ahjus umbes 12-15 minutit.
  • Samal ajal valmista dipikaste – sega kokku Kreeka jogurt, majonees, küüslaugupulber ja sool ning jäta seisma/maitsestuma. 
  • Kui kanafileed on küpsenud, siis lase neil seista 2-3 minutit ning seejärel serveeri koos kastmega. 

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 63kcal | Süsivesikuid: 6g | Valku: 5g | Rasvu: 2g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb