Kananagitsad

Kananagitsad

Kananagitsad ehk väiksed kanapalad…

Olgem ausad, kes meist ei armastaks vahest patustada mingi kiirtoidukohaga – minu lemmik on näiteks McDonalds ja sealsed kananagitsad. Küll aga… Sind võib üllatada kui lihtsalt ja kiirelt saad Sa ise valmistada isegi paremaid kananagitsaid! 😍 Sul läheb selle jaoks vaja vaid loetud koostisosi ning natuke kannatust – sest ei, ma ei tee kananagitsaid fritüüris ega kuumas õlis – ma teen neid hoopis kuumaõhufritüüris.

Parim kuumaõhufritüür

Teate, ma olen lihtsalt sõltuvuses sellest asjast! Varem ma olin alati usku, et mikrolaineahju ma kunagi ei osta, sest mina ei taha selle nö kahjulikku mõju. Küll aga on maailm liikunud nii kuumaõhufritüüri usku, et ka mina alistusin ja seekord on minu uueks sõbraks Elextroluxi Explore 6 Air Fryer! Ma kasutan seda põhimõtteliselt igapäevaselt ja minu jaoks oli tõsine müügiargument see, et kõiki eemaldatavaid osi saab nõudekas pesta! Sest ma olen veidi laisk ja kui midagi puhastada, siis see peab ju särama! 😆 Aga oma üllatuseks avastasin, et sellel nö sahtlil on mittenakkuv pind ja enamus toidujäätmed tulevad sealt ka kerge loputamisega pealt ära! 😅

Kananagitsate retsept?

Nagu Sa retseptist näed, siis mu kananagitsad sisaldavad mitmeid koostisosi, üheks neist on keefir. Miks keefir? Kuna ma kasutan rinnafileed, siis on eriti oluline, et lõpptulemus oleks mahlane ja maitsev – keefiris sisalduvad ensüümid pehmendavad liha ning see väikene kogus rasva mis seal leidub, aitab kaasa liha mahlasemaks muutmisele. Kui Sa otsustad ikka keefiriga proovida (võid ka kasutada petti), siis soovitan Sul tükeldatud kana vähemalt 1-2h enne küpsetamist keefiri sisse likku pana. Parimal juhul ja võimalusel isegi üleööks.

Riivsaiast ma kasutan panko riivsaia – see on veidi teistsugune ja säilitab ka hea krõbeduse ning tekstuuri peale küpsetamist. Tavalise riivsaiaga võib tekkida mure, et tükid on liiga väiksed ja erinevaid tekstuure on vähe. Kui aga panko pole Sinu jaoks kättesaadav või tekstuur ei ole Sinu jaoks nii oluline kui maitse, siis võid ka tavalist riivsaia kasutada! 😉 Mina teen riivsaia enne veidi märjaks veidikese vee ning õliga, siis hakkavad ka ürdid ja maitseained paremini riivsaia külge ning kogu krõbe kiht maitseb ühtlasemalt.

Kananagitsad pannil, ahjus, fritüüris või kuumaõhufritüüris?

Ma ütlen ausalt, et valmistamine oleneb ikkagi ju Sinust endast, Sa võid kasutada endale mugavaimat ja sobivaimat varianti. Pannil tegemise puhul pead Sa kindlasti kasutama rohkem õli kui ahjus või kuumaõhufritüüris tegemisel. Kui pannil läheb nagitsa valmimiseks ca 1-2 minutit mõlemalt poolt (olenevalt Sinu nagitsa suurusest ja pliidi kuumusest), siis kuumaõhufritüüris läheb umbes 7-8 minutit 200 kraadi juures. Ahjus seevastu kuni 15 minutit – ahjus tegemisel on kindlasti soovitatav ka neid vahepeal ümber keerata. Fritüüris läheb ka aega ca 4-6 minutit. Ma armastan kuumaõhufritüüri, sest see küpsetab nad ühtlaseks kuldseks ja keskmiselt 1,5x kiiremini kui tavaline ahi. Lisaks on kuumaõhufritüüri nagitsad oluliselt tervislikumad võrreldes tavalise fritüüriga, sest sisaldavad vähem õli.

Mida veel kananagitsatega nautida?

Need kananagitsad on lihtsalt imehead antud retseptis toodud dipikastmega. Aga ma pean tunnistama, et ka minu KARULAUGUPESTO sobib ideaalselt sinna kõrvale! 🥰 Ma teen karulaugupestost ja Kreeka jogurtist väga lihtsa dipikastme – 3 osa Kreeka jogurtit ja 1 osa pestot, näiteks siis 75 g Kreeka jogurtit ja 25 g karulaugupestot. Küll aga sobib nende kananagitsate kõrvale ka kõige paremad ja krõbedamad ahjukartulid ehk KRÕBEKARTULID – see on minu salajane retsept, niiet mine vaata järgi! Või kui Sulle meeldib bataat, siis naudid Sa ka kindlasti minu KRÕBEDAID BATAADIFRIIKAID! 😍

Kananagitsad

Kananagitsad

Need krõbedad kananagitsad on just need, mida Sa oled oodanud - ideaalne snäkk külalistele, lastele kuid miks mitte ka endale näiteks õhtuse filmivaatamise kõrvale?! 😊
Ettevalmistuse aeg: 35 minutit
Külmkapis: 1 tund
Toidukord: Eelroog, Kana, Snäkk, Tervislik
Köök: Ameerika
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 12 tk
Kaloreid: 63kcal

Koostisosad

  • 1 kanafilee
  • ~200 g keefiri või petti

Paneeringuks:

  • 50 g nisujahu
  • 50 g panko riivsaia
  • 1 tl oreganot
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • 1 tl sibulapulbrit
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 Eggo kollane muna
  • ½ tl tšillisädemeid
  • ½ tl soola
  • Õli/õlispreid

Kaste:

  • 55 g Kreeka jogurtit
  • 30 g majoneesi
  • ½ tl küüslaugupulbrit (kui tahad teravamat, siis 1 tl)
  • Not soola

Juhised

  • Pane kana lõikelaule ja pane toidukile peale, peksa kas sileda haamri poole või taignarulli natuke ühtlasemaks (et kõrgus oleks umbes sama paks). 
  • Tükelda kanafilee ühtlaselt ära, umbes 1x2cm kangid ning pane nad keefiri sisse likku minimaalselt 1h. 
  • Pane valmis 3 kaussi, millest ühte paned jahu, teise muna koos tšillisädemete ja soolaga, sega muna koos maitseainetega läbi.
  • Kolmandasse kaussi riivsai, lisa sellele veidi vett ja õli, et maitseained jääkisd paremini külge (vaata videost) ja sega läbi. Lisa oregano, küüslaugu-, sibula- ja paprikapulber ning sega riivsai korralikult läbi. 
  • Raputa kanafileetükid õrnalt läbi, et üleliigsest keefirist lahti saada, tõsta nad jahusse ja kata ühtlaselt. Seejärel kata nad üleni munaseguga ning viimasena tõsta nad riivsaiasegusse ning kata ühtlaselt. 
  • Kui kõik kanatükid on paneeritud, siis kasuta õlispreid ja piserda kõik kanafilee tükid mõlemalt poolt õliga kokku. 
  • Küpseta kuumaõhufritüüris 200°C juures umbes 7-8 minutit või tavalises ahjus umbes 12-15 minutit.
  • Samal ajal valmista dipikaste – sega kokku Kreeka jogurt, majonees, küüslaugupulber ja sool ning jäta seisma/maitsestuma. 
  • Kui kanafileed on küpsenud, siis lase neil seista 2-3 minutit ning seejärel serveeri koos kastmega. 

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 63kcal | Süsivesikuid: 6g | Valku: 5g | Rasvu: 2g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid