Suvikõrvitsakotletid juustuga
Need suvikõrvitsakotletid on selle suvikõrvitsa uputuse täielikult heastajad. Mõnusalt maitsekad, kiired ja ülimaitsvad kotletid, mida saad teha nii grillil kui ka panni peal!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit minutit
Küpsetusaeg: 5 minutit minutit
Aeg kokku: 20 minutit minutit
Toidukord: Eelroog, Grill, Kõrvalroog, Lõunasöök, Snäkk, Taimne, Tervislik Köök: eesti
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 6 tk
Calories: 79kcal
- 1 keskmine suvikõrvits (~250-300g - ei pea väga täpselt jälgima, aga ei tohiks olla liiga suur, muidu kaovad maitsed ära)
- 30 g Gouda juustu
- 25 g kõvajuustu (nt. Valio Forte)
- 1 keskmine sibul
- 1 tl kuivatatud oreganot
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- 1 tl kuivatatud tüümianit
- ½ tl tšillisädemeid
- ½ tl kuivatatud küüslauku (pulbrina, siis jaotub ühtlaselt)
- ½ tl peensoola
- 1 Eggo kollane muna
- 40 g nisujahu
Pese ja riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja lisa kaussi.
Koori ja riivi ka sibul ning lisa kaussi.
Pane peale sool, sega läbi ja jäta ~15 minutiks seisma kuni suvikõrvitsast vedelik välja tuleb.
Pressi sõela abil kogu üleliigne vedelik välja ning lisa segu uuesti kaussi.
Riivi juustud ning lisa samuti kaussi.
Lisa maitseained, muna ning jahu ja sega läbi – taigen on pigem vedelam kui paksem, see on okei (kui sul just väga jämedate vahedega grill pole).
Vormi pätsikesed ning küpseta grillil keskmisel kuumusel kaane all ca 3-4 minutit mõlemalt poolt kuni valmis. Võid muidugi ka pannil praadida kui grillida ei taha! 😊
Serveeri meelepäraselt - näiteks Kreeka jogurti ja rohelise sibula/murulauguga.
1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 79kcal | Süsivesikuid: 8g | Valku: 5g | Rasvu: 3g | Millest küllastunud rasvhappeid: 2g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.