Suvikõrvitsakotletid

Suvikõrvitsakotletid

Suvikõrvitsakotletid on IMEHEAD! 😍

Mulle täiega maitseb suvikõrvits ja suvikõrvitsatoidud ning need suvikõrvitsakotletid ei ole samuti mingi erand! Kiired, lihtsad ja ülimaitsvad! Ainuke asi, mis siin aega võtab, on sisuliselt nö mahla eemaldamine suvikõrvitsast.

Kuidas eemaldada suvikõrvitsast liigne vesi?

See on ülilihtne – enamus tööst teeb ära SOOL! Nii nagu ma tegin ka SUVIKÕRVITSASALATIT, kus ma viilutasin suvikõrvitsa peenelt, tuleb ka kotlettide jaoks zukini peenelt riivida. Mida õhem on, seda paremini tuleb vedelik välja ning seda parem on lõpptulemus!

Hiljem tuleb ka saadud suvikõrvits korralikult kurnata – võid kasutada selleks nii sõela kui ka nt pähklipiima kurnamiseks mõeldud KOTTI (vt näiteks minu videost). Absoluutselt võid ka kurnamiseks kasutada marlit, rätikut vms – oluline on see, et Sa saaksid nii palju niiskust välja kui võimalik. Kui niiskust jääb liiga palju sisse, siis tuleb pärast rohkem jahu panna. Aga mida vähem jahu neis kotlettides, seda parem! 😇

Suvikõrvitsakotletid koos juustuga?

Olgem ausad, juust teeb peaaegu kõik heaks! Nii ka need suvikõrvitsakotletid, mina kasutan selles retseptis kõva tüüpi juustu (nt Valio Forte, aga võid kasutada ka Parmesani, Grana Padanot vms) ning Gouda juustu (mina kasutasin Valio Black Goudat – 8 kuud laagerdunud juust, niiet hea intensiivse maitsega). Kui Sul neid juuste ei ole või ei maitse, siis Gouda asemel võid ka kindlasti ka nt punast Cheddarit kasutada. Kõvajuustu kasutan ma juba sellepärast, et see aitab kõik kokku siduda ning kuna kõva juust on kuiv, siis seob vedelikku ka, niiet pead vähem jahu lisama.

Tabbouleh salat

Tabbouleh salati retsept hiidkrevettidega!

Mida võiks veel nautida suvikõrvitsakotlettide kõrvale?

Ma ütlen päris ausalt, ma armastan neid kotlette ka niisama ilma lisanditeta süüa, aga kui Sa peaks mõtlema, et kuidas või millega neid süüa, siis valikuid on palju! Sa võid neid süüa lisandiks salatitele, burgeritele, kuid miks mitte ka lihale – niiöelda hea taimne lisand sinna kõrvale. Salatitest vali siia kõrvale näiteks TABBOULEH SALAT või kui otsustad burksi kasuks, siis tead, et siit saad Sa parimad BURGERIKUKLID – proovi järgi ja Sa ei kahetse! Aga kindlasti võid neid süüa ka näiteks grillitud KANA KEEFIRIMARINAADIS kõrvale.

Suvikõrvitsakotletid

Suvikõrvitsakotletid juustuga

Need suvikõrvitsakotletid on selle suvikõrvitsa uputuse täielikult heastajad. Mõnusalt maitsekad, kiired ja ülimaitsvad kotletid, mida saad teha nii grillil kui ka panni peal!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 5 minutit
Aeg kokku: 20 minutit
Toidukord: Eelroog, Grill, Kõrvalroog, Lõunasöök, Snäkk, Taimne, Tervislik
Köök: eesti
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 6 tk
Kaloreid: 79kcal

Koostisosad

  • 1 keskmine suvikõrvits (~250-300g - ei pea väga täpselt jälgima, aga ei tohiks olla liiga suur, muidu kaovad maitsed ära)
  • 30 g Gouda juustu
  • 25 g kõvajuustu (nt. Valio Forte)
  • 1 keskmine sibul
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 tl kuivatatud tüümianit
  • ½ tl tšillisädemeid
  • ½ tl kuivatatud küüslauku (pulbrina, siis jaotub ühtlaselt)
  • ½ tl peensoola
  • 1 Eggo kollane muna
  • 40 g nisujahu

Juhised

  • Pese ja riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja lisa kaussi.
  • Koori ja riivi ka sibul ning lisa kaussi. 
  • Pane peale sool, sega läbi ja jäta ~15 minutiks seisma kuni suvikõrvitsast vedelik välja tuleb. 
  • Pressi sõela abil kogu üleliigne vedelik välja ning lisa segu uuesti kaussi. 
  • Riivi juustud ning lisa samuti kaussi. 
  • Lisa maitseained, muna ning jahu ja sega läbi – taigen on pigem vedelam kui paksem, see on okei (kui sul just väga jämedate vahedega grill pole). 
  • Vormi pätsikesed ning küpseta grillil keskmisel kuumusel kaane all ca 3-4 minutit mõlemalt poolt kuni valmis. Võid muidugi ka pannil praadida kui grillida ei taha! 😊
  • Serveeri meelepäraselt - näiteks Kreeka jogurti ja rohelise sibula/murulauguga.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 79kcal | Süsivesikuid: 8g | Valku: 5g | Rasvu: 3g | Millest küllastunud rasvhappeid: 2g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
4 vastust
  1. virken vaarikas
    virken vaarikas says:

    5 stars
    Maailma parimad kabatšoki kõrvitsad juustuga,olen katsetanud nii paljusid retsepte ja voila leidsin,minu sugulased teevad ka täpselt sama retsepti,edu teile ja palju maitsvaid roogi.

    Vasta
    • Rauno Oolberg
      Rauno Oolberg says:

      Aitäh, seda on tore kuulda! Loodan, et kokkamisrõõmu veel pikaks ajaks sellest retseptist! 🤗

      Vasta
    • Rauno Oolberg
      Rauno Oolberg says:

      Oii, seda on nii tore kuulda! Aitäh sulle, hea ja lihtne retsept kindlasti, mida peaksin ka ise kordama! 🤗

      Vasta

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid