Keefirimarinaadis grillitud kana sisefilee

Keefirimarinaadis grillitud kana sisefilee

Kana keefirimarinaadis

Miks teha kana keefirimarinaadis? Tegelikult võid Sa ju ükskõik mis liha sellesse marinaadi panna, aga keefir on tõeline imerelv! Nii nagu ma tegin kunagi ka KANANAGITSAID keefiriga, teen ma ka üldse kana tihti keefiris. Miks?! Sest keefiris olevad ensüümid teevad teevad liha pehmemaks.

Keefirimarinaadis kana sisefilee retsept

Mul on suhteliselt kerge keefirimarinaad ning Sa ei pea väga palju ise midagi hakkima/tegema, teen alati pigem sellise ürdisema. Kasutan kuivatatud ürte, küll aga võid kasutada ka värskeid ürte. Sellisel juhul lase kindlasti veidikene kauem marinaadil maitsestuda. Ideaalne oleks üleöö lasta kanal marinaadis seista, kuid piisab ka 4st tunnist, kuid minimaalselt 1h – ilmselgelt, mida kauem ta marinaadis on, seda paremad on maitsed.

Millist kana kasutada selle kanašaslõkki jaoks?

Kui tihtipeale eelistatakse koguaeg kasutada tavalist kanafileed, siis mina soovitan alati kasutada KANA SISEFILEED! Miks? Sest sisefilee on juba kujult väiksem ning mahlasem. Küpsemisprotsess on äärmiselt kiire ning samal ajal kui kana saab seest valmis, pole sisefilee veel väljast ära kuivanud. Kasutades tavalist kanafileed võib seda juhtuda – kana seest saab valmis, aga väline osa fileest on juba pigem kuivem ja saepurusem!

Kui Sa aga kardad, et filee küpsetamine on Sinu jaoks pigem keeruline ja ehk kuivab ikka ära, siis võid kasutada ka kana kintsuliha. Kintsuliha on suurema rasvasisaldusega ning tahabki pigem pikemalt küpsetamist.

Kananagitsad

Kananagitsad küüslaugukastmega!

Keefirimarinaadis kana ei tundu Sinu jaoks kõige parem? Prooviks midagi muud?

Kui Sulle keefirimarinaad ei istu, siis kanast saad ju näiteks veel KANANAGITSAID või KIIEVI KOTLETI! Nii head! 🤗 Kui mõtled, et tahaks hoopis mingit muud proteiiniallikat teha, siis ju ka need GRILLITUD AASIAPÄRASED KREVETID TŠILLI-APELSINI MARINAADIS on ju imehead! Või kui on hoopis sealihai isu, siis need on pärimad ribid, mida Sa tõenäoliselt kunagi proovinud oled – SEARIBID MUSTA SÕSTRA MARINAADIS! 😍 Muuseas, kuidas saad neid grillimiseks sobilikuks teha – tee nad enne ahjus pikalt küpsetades valmis ning jahuta. Kui grillimiseks läheb, siis lase ca 10 minutit grillil neil küpseda, kuni uuesti soojad! 🤪

Keefirimarinaadis grillitud kana sisefilee

Keefirimarinaadis grillitud kanafilee

Keefirimarinaadis kana sisefilee on üks kiiremaid asju, mida Sa grillil küpsetada saaks - ülimaitsev, kiire ning maitsekas!
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Küpsetusaeg: 7 minutit
Külmkapis: 1 tund
Aeg kokku: 1 tund 15 minutit
Toidukord: Grill, Kana, Liha, Lõunasöök, Õhtusöök
Köök: eesti
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 5
Kaloreid: 124kcal

Koostisosad

  • 500 g kana sisefileed
  • ~300 g keefiri
  • 1 keskmine sibul
  • 3 küünt küüslauku
  • 2 tl sinepiseemneid
  • 1 tl kuivatatud tilli
  • 0,5 tl kuivatatud peterselli
  • 1,5 tl kuivatatud oreganot
  • 0,5-1 tl kuivatatud tšillit (kui tahad väga teravat, siis võid isegi kuni 2 tl tšillit lisada)
  • 0,5 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 spl vedelat mett
  • 1 tl peensoola

Juhised

  • Koori ja viiluta sibul poolkuudeks/rõngasteks, pane karpi.
  • Puhasta küüslauk ning uhmerda/purusta koos sinepiseemnetega peenemaks, lisa karpi.
  • Lisa karpi kõik maitseained ja sega põhjalikult läbi, maitse ja proovi, kui on hea liigu edasi kanaga. 
  • Kui sisefileedel on kelmed või valged osad küljes, siis eemalda need (aga ei pea eemaldama) ning pane kana marinaadi. 
  • Pane marinaad külmkappi minimaalselt 1 tunniks, parimal juhul üleööks. 
  • Grilli keskmisel kuumusel ca 5 minutit ühelt poolt kuni triibud ilusti peal, grilli ka teiselt poolt 3-5 minutit. 
  • Eemalda kana grillilt ning lase ca 2 minutit enne söömist seista, et lihamahlad saaksid kinnistuda. 
  • Serveeri meelepäraselt. 

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 3fileed | Kaloreid: 124kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 22g | Rasvu: 3g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Kommentaarid