Millest tehakse Kiievi kotletti?
Kiievi kotlet on üks asi, mida ma pole väga palju söönud! Ning tuleb välja, et sellepärast ma ka kunagi ei teadnud, millest see valmistatud on. Kiievi kotletti ei tehta mitte kanahakklihast nagu ma olin alati arvanud vaid hoopiski kanafileest.
Küll aga võib nõustuda, et seda kanafileed tuleb peksta nii palju, et temast jääbki ju sisuliselt hakkliha alles! 😁 Küll aga pead Sa suutma selle pärast õhukese viiluna ka ühes tükis kokku rullida. Nii palju kui ma olen üritanud kiievlaste kohta uurida, olen ma aru saanud, et need on ikkagi väga laialivalguva päritoluga praeguseks. Räägitakse nii Prantsuse, Ukraina kui ka Vene päritolust. Aga tõsiasi on see, et endise NL-järgsetes riikides on see populaarseim.
Üks asi, mis on minus alati tekitanud küsimusi on selle kuju – miks on kiievi kotlet mõlemast otsast terav ja koonusekujuline? Sellest ma pole aru saanud ega vastust leidnud, kuigi olen pikalt otsinud… Mina koonusekujulisena neid ei tee juba sellepärast, et ma tahan, et nad küpseksid ühtlaselt. Koonusekujulisena kuivavad otsad paraku enne ära kui nad seest läbi jõuavad küpseda. Kui Sina tead, millest see kuju tuleb, anna mulle all kommentaarides teada! 👇👇
Kui Sa mõtled, et millega võiks kiievi kotleti süüa, siis mulle meeldib neid süüa kas värske salatiga või hoopis RICOTTA GNOCCHIDEGA – lihtsalt ideaalne! 😍
Retrohõnguline Kiievi kotlet
Koostisosad
Kotlet
- 50 g õli (praadimiseks)
- 2 broileri rinnafileed
Ürdivõi:
- 50 g toasooja võid
- 15 g värsket peterselli
- 15 g värsket tilli
- 2 küüslauguküünt
- ¼ tl kivisoola
- ¼ tl musta pipart
- Maitse järgi tšillit
Paneering:
- Nisujahu
- 1 muna
- 100 g riivsaia
- 30 g kõvajuustu
- ½ tl kivisoola
- ½ tl musta pipart
Juhised
- Valmista ürdivõi – haki maitseroheline, küüslauk ning sega kõik kokku maitseainetega. Tõsta sügavkülma hanguma!
- Kuivata kana liigsest niiskusest.
- Lihahaamriga peksa kana lapikuks ja ühejämeduseks (~1cm jämeduseks).
- Võta külmikust või ning jaota pooleks võrdselt mõlemale kanale.
- Rulli kana tihedalt kokku ning rulli tihedalt toidukilesse, et see hoiaksvormi, tõsta sügavkülma ~15 minutiks hanguma, kuni kana hoiab oma kuju.
- Paneeringu jaoks võta jahu, klopi lahti 1 muna ning sega kokku riivsai, juust,sool ja pipar.
- Kata kanarull jahuga, seejärel munaga ning siis riivsaiagaseguga, seejärel uuesti munaga ja veel ühe korra riivsaiaseguga.
- Kuumuta potis õli ning kuumas õlis prae mõlemat kanarulli eraldi 1 minut mõlemalt poolt või kuni kuldpruunid.
- Seejärel pane kana küpsetusplaadile ning tõsta 180°C ahju 15-20 minutiks järelküpsema!
- Serveeri!
Lisa oma arvamus