Frappé kohv ehk vahuline jääkohv
Mõnusalt kreemine ja vahutav frappé retsept, mida mina õppisin kunagi tegema Küprosel aastaid tagasi. Sellest ajast saati on see mu üks lemmikuid külmasid kohvisid.
Ettevalmistuse aeg: 2 minutit minutit
Aeg kokku: 2 minutit minutit
Toidukord: Hommikusöök, Joogid, Kokteil, Taimne Köök: Vahemere köök
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 1
Calories: 54kcal
Tavaline frappe:
- 1 tl lahustuvat kohvi (punane Nescafe)
- 10 ml maapähkli siirupit (nt Monin)
- Veidikene vett
- Pikendamiseks külma taimset piima (või enda lemmikut piima)
- 3-4 kuubikut jääd
Nädalavahetuse Vallatu frappe:
- 1 tl lahustuvat kohvi
- 2 tl suhkrut
- 20-40 ml Frangelico likööri
- Veidikene vett
- Pikendamiseks külma taimset piima
- 3-4 kuubikut jääd
Võta klaas, lisa sinna lahustuv kohv ja siirup, kata see veega umbes 1 cm jagu ning kasutades väikest piimavahustit (visplit), aja see vahtu.
Kui vaht on siidine ja kreemine, lisa sinna paar kuubikut jääd ning täida klaas taimse piimaga, sega läbi.
Raputa peale veidi jahvatatud kaneeli ja naudi!
Kui teed likööriga versiooni, siis lisa alguses kohv ja suhkur koos veega ning vahusta. Hiljem lisa jää, liköör ja taimne piim. Sega läbi, lisa kaneel ja naudi!
1 portsjon sisaldab: 1tavaline frappe | Kaloreid: 54kcal | Süsivesikuid: 7g | Valku: 1g | Rasvu: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 5g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.