Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Täidetud munad

Täidetud munad

Imeliselt lihtsalt ja klassikalised täidetud munad veidike kergema versioonina - kasutame osaliselt või asemel toorjuustu - mmmm, kui hea! 😇
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Aeg kokku: 15 minutit
Toidukord: Peolaud, Pühaderoog, Snäkk
Köök: eesti
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 8
Kaloreid: 79kcal

Koostisosad

  • 4 Eggo kollast muna
  • 75 g toorjuustu
  • 25 g toasooja võid
  • 45 g majoneesi (kergema versiooni jaoks kasuta Eesti kergeimat, muidu aga sobib minu majonees ka siia ideaalselt!)
  • 1 tl Dijoni sinepit (siidist, mitte teralist)
  • tl soola
  • (Valget) pipart (kasutan valget, sest see ei riku kreemi välimust mustade tükkidega ära)

Serveerimiseks:

  • 20 g kalamarja
  • Mõned värsked tillioksad

Juhised

  • Keeda munad - pane potti KÜLM vesi ja munad. Kuumuta madalal/keskmisel kuumusel kuni vesi hakkab keema, keeda 9 minutit. Kui kuumutad munad kiirelt üles, siis need pragunevad, seepärast keeda neid madalal või keskmisel kuumusel. Mina keedan 9-palli süsteemis neid 5nda kuumusastme peal.
  • Jahuta kiirelt külma veega, et munakoor lahti lööks - võid ka keedetud munad tõsta külma jääga vette.
  • Kui munad on jahtunud, koori nad ära ning lõika muna otstest väikest kettad ära. Seejärel lõika muna keskelt risti pooleks ja tõmba munakollane kaussi.
  • Purusta munakollane mikseri, kahvli või vispliga. Seejärel lisa toasoe või ja toorjuust, sega kreemiseks.
  • Maitsesta majoneesi, sinepi, soola, (valge) pipra ja sidrunist riivi sisse koor ning pigista välja mahl. Ning sega kõik ühtlaseks ja kreemiseks.
  • Täida munavalge poolikud vahuga - täida need kas lusika või pritskoti abiga.
  • Kaunista meelepäraselt ja serveeri koheselt või hoiusta kuni serveerimiseni külmkapis - ka külmkapis ei lähe see vaht liiga kõvaks! 😉

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 0.5muna | Kaloreid: 79kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 4g | Rasvu: 6g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb