Täidetud munad

Täidetud munad toorjuustuga

Miks teha täidetud munad toorjuustuga? Lihtne, ma tahan vähendada rasvase või kogust ja teha maitselt see natuke kergemaks ja mahedamaks. Seepärast kasutan mina näiteks väga vähe võid ning lisan kreemile 13% rasvasisaldusega (light) toorjuustu – toimib suurepäraselt. Lisaks lisan ma veel natuke lahjat majoneesi, sinepit ja sidruni koort ja -mahla – IMELINE! 😇

Kas täidetud mune on raske teha?

Ei ole, eriti veel kui Sul seisavad mõned keedetud munad juba külmkapis (näiteks munadepühadest)! Kui Sul aga munad veel keetmata, siis mina soovitan keeta mune 9 minutit, aeg läheb käima siis kui külm vesi koos munadega õrnalt mullitama on hakanud, mitte varem! Miks 9 minutit? Sest siis ei ole munad veel täiesti kõvad, aga samas mitte liiga pehmed, et teha lõpuks munakollasevaht vedelaks.

Mina kasutan munakollasevahu tegemiseks mikserit, Sina võid kasutada aga ka näiteks lihtsalt kahvlit või käsivisplit. Kuna vahustamist tegelikult ei ole, siis ei pea muretsema et kaua läheb. Mina kasutan mikserit sellepärast, et see purustab munakollased kõik ühtlasteks väikesteks tükikesteks ära ja siis saan juba või ja toorjuustu lisada ja saan vahu eriti kreemjaks.

Täidetud munade ettevalmistamine

Kuidas munad katki lõigata?

Ma tean, üldjuhul lõikavad kõik muna pikkupidi pooleks, mina aga lõikan munad horisontaalselt keskelt pooleks. Miks? Sest siis mahub kandikule rohkem mune ning kui ta pärast püsti panna ja kreem sisse/peale panna. Siis on munad ka tervenisti täidetud, ei ole seda valget osa ilma munakollaseta, mida mitte keegi süüa ei taha.

Aga kuidas täidetud munad püsti seisavad?

Selle jaoks, et muna ilusti püsti seisaks, lõikan mina mõlemalt poolt otsast enne muna pooleks lõikamist otsad maha – oluline on see, et lõikad täitsa risti muna suhtes. Siis ei kuku ega vaju muna pärast pikalikui ta Sul juba serveeritud on.

Mida täidetud munade kõrvale veel nautida?

Oleneb sündmusest, aga kui on ikkagi pidupäev, siis ma soovitan  snäkkidest veel SUITSULÕHEKREEMI RÖSTISID! Aga kui räägime spetsiifiliselt munadepühadest ja sellest, et mida peaks pidulauale panema, siis on selleks kindlasti PASHA – minu pasha on imeliselt siidine ning mõnusa kardemoni ja apelsini nüansiga! Isegi need, kes muidu kohupiima ei söö, naudivad seda versiooni pashast täielikult! 😍 Aga kindlasti kui näiteks pühadelauale panna täidetud munad, siis nende kõrvale sobivad imeliselt KARJALA PIRUKAD koos MUNAVÕIGA – niii head! 😛

Täidetud munad

Täidetud munad

Imeliselt lihtsalt ja klassikalised täidetud munad veidike kergema versioonina - kasutame osaliselt või asemel toorjuustu - mmmm, kui hea! 😇
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Aeg kokku: 15 minutit
Toidukord: Peolaud, Pühaderoog, Snäkk
Köök: eesti
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 8
Kaloreid: 79kcal

Koostisosad

  • 4 Eggo kollast muna
  • 75 g toorjuustu
  • 25 g toasooja võid
  • 45 g majoneesi (kergema versiooni jaoks kasuta Eesti kergeimat, muidu aga sobib minu majonees ka siia ideaalselt!)
  • 1 tl Dijoni sinepit (siidist, mitte teralist)
  • tl soola
  • (Valget) pipart (kasutan valget, sest see ei riku kreemi välimust mustade tükkidega ära)

Serveerimiseks:

  • 20 g kalamarja
  • Mõned värsked tillioksad

Juhised

  • Keeda munad - pane potti KÜLM vesi ja munad. Kuumuta madalal/keskmisel kuumusel kuni vesi hakkab keema, keeda 9 minutit. Kui kuumutad munad kiirelt üles, siis need pragunevad, seepärast keeda neid madalal või keskmisel kuumusel. Mina keedan 9-palli süsteemis neid 5nda kuumusastme peal.
  • Jahuta kiirelt külma veega, et munakoor lahti lööks - võid ka keedetud munad tõsta külma jääga vette.
  • Kui munad on jahtunud, koori nad ära ning lõika muna otstest väikest kettad ära. Seejärel lõika muna keskelt risti pooleks ja tõmba munakollane kaussi.
  • Purusta munakollane mikseri, kahvli või vispliga. Seejärel lisa toasoe või ja toorjuust, sega kreemiseks.
  • Maitsesta majoneesi, sinepi, soola, (valge) pipra ja sidrunist riivi sisse koor ning pigista välja mahl. Ning sega kõik ühtlaseks ja kreemiseks.
  • Täida munavalge poolikud vahuga - täida need kas lusika või pritskoti abiga.
  • Kaunista meelepäraselt ja serveeri koheselt või hoiusta kuni serveerimiseni külmkapis - ka külmkapis ei lähe see vaht liiga kõvaks! 😉

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 0.5muna | Kaloreid: 79kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 4g | Rasvu: 6g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid