Täidetud munad
Imeliselt lihtsalt ja klassikalised täidetud munad veidike kergema versioonina - kasutame osaliselt või asemel toorjuustu - mmmm, kui hea! 😇
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit minutit
Aeg kokku: 15 minutit minutit
Toidukord: Peolaud, Pühaderoog, Snäkk
Köök: eesti
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 8
Calories: 79kcal
- 4 Eggo kollast muna
- 75 g toorjuustu
- 25 g toasooja võid
- 45 g majoneesi (kergema versiooni jaoks kasuta Eesti kergeimat, muidu aga sobib minu majonees ka siia ideaalselt!)
- 1 tl Dijoni sinepit (siidist, mitte teralist)
- ⅕ tl soola
- (Valget) pipart (kasutan valget, sest see ei riku kreemi välimust mustade tükkidega ära)
Serveerimiseks:
- 20 g kalamarja
- Mõned värsked tillioksad
Keeda munad - pane potti KÜLM vesi ja munad. Kuumuta madalal/keskmisel kuumusel kuni vesi hakkab keema, keeda 9 minutit. Kui kuumutad munad kiirelt üles, siis need pragunevad, seepärast keeda neid madalal või keskmisel kuumusel. Mina keedan 9-palli süsteemis neid 5nda kuumusastme peal.
Jahuta kiirelt külma veega, et munakoor lahti lööks - võid ka keedetud munad tõsta külma jääga vette.
Kui munad on jahtunud, koori nad ära ning lõika muna otstest väikest kettad ära. Seejärel lõika muna keskelt risti pooleks ja tõmba munakollane kaussi.
Purusta munakollane mikseri, kahvli või vispliga. Seejärel lisa toasoe või ja toorjuust, sega kreemiseks.
Maitsesta majoneesi, sinepi, soola, (valge) pipra ja sidrunist riivi sisse koor ning pigista välja mahl. Ning sega kõik ühtlaseks ja kreemiseks.
Täida munavalge poolikud vahuga - täida need kas lusika või pritskoti abiga.
Kaunista meelepäraselt ja serveeri koheselt või hoiusta kuni serveerimiseni külmkapis - ka külmkapis ei lähe see vaht liiga kõvaks! 😉
1 portsjon sisaldab: 0.5muna | Kaloreid: 79kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 4g | Rasvu: 6g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.