Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Munad Benedicti moodi ehk Eggs Benedict

Munad Benedicti moodi on ideaalne roog, millega alustada oma hommikut või isegi varast lõunat! Või kui ärkad hilja, siis lihtsalt Sinu hiline hommikusöök! 😁
Aeg kokku: 15 minutit
Toidukord: Brunch, Hommikusöök
Köök: Ameerika
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 4
Kaloreid: 524kcal

Koostisosad

Hollandi kaste:

  • 3 munakollast
  • 1 spl sidrunimahla
  • 150 g võid
  • Not Soola
  • Not Cayenne'i pipart

Pošeeritud munad:

  • 4 muna (toasooja)
  • 2 spl valge veini äädikat
  • 1 l vett

Serveerimiseks:

  • 8 viilu peekonit
  • 4 viilu cibattat
  • Musta pipart
  • Värsket peterselli
  • Hummust (või toorjuustu või enda soovile vastavalt määret)

Juhised

  • Kastme jaoks sulata või potis kuni täieliku sulamiseni ning kunikeemistemperatuurini.
  • Samal ajal pane külma panni peale peekon ning kuumuta kuni rasv tuleb välja ning peekon muutub krõbedaks. Samal ajal lõika ciabattast paari cm laiule viilja lõika keskelt pooleks.
  • Kui peekon on valmis, prae ciabattad mõlemalt poolt.
  • Lisa blenderisse munakollased, sidrunimahl, sool ja pipar. Blenderda kuni ühtlase segu saamiseni.
  • Seejärel hakka peene joana valama segusse kuuma võid, et tekitada emulsioon ja kaste pakseneks. Võta selle jaoks aega!
  • Teise potti lisa munade jaoks vesi ning valge veini äädikas, kuumuta kuniõrna keemiseni (mõned väiksed mullid vee peal).
  • Kui kaste on valmis, pane ta kaussi või karpi ning kata kinni.
  • Kui vesi on keema tõusnud, tekita vett kiirelt segades keeris, millesse lased munad ükshaaval sisse.
  • Kui munad on keenud (umbes 3-4 minutit - pealt valged, aga seest mitte läbi küpsenud), tõsta nad hetkeks köögipaberi peale nõrguma, et üleliigsest vedelikust vabaneda.
  • Serveeri – määri ciabattale hummus, tõsta peale peekoniviilud, nende peale muna ning kõige peale Hollandi kaste. Kaunista musta pipra/tšilli ja peterselliga.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1võiku | Kaloreid: 524kcal | Süsivesikuid: 15g | Valku: 16g | Rasvu: 45g | Millest küllastunud rasvhappeid: 24g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb