Mis on falafel?

Falafel on üks mu lemmikuid taimseid alternatiive lihale. Selle retsepti järgi saad mõnusalt maitsekad ja värsked kikerhernekotletid, mis sobivad salatisse või prae kõrvale. Muidugi sobivad need ka niisama näksimiseks kui ka lihtsalt võileiva vahele! 😍

Mina liigun jälle veidike klassikalistest ja teistest falafelide retseptidest kõrvale. Nimelt ma ei fritüüri neid ega kasuta palju õli nende valmistamisel ning lisaks kasutan ma kuivatatud kikerherneid. Kuivatatud kikerherneid kasutan ma sellepärast, et ma ei peaks jahu lisama, nii nagu seda oleks vaja teha konservkikerhernestega. Mina lasen kikerhernestel rahulikult külmas vees seista 18-24h ja peale seda saan falafelidega edasi liikuda.

Kuigi retseptis on õli kogus suurem, siis ära muretse, see kõik ei kulu ära. Kasuta lihtsalt nii palju, et Su kotletid oleksid ilusti pannipoolse pinnaga täiesti õlis. Võid ka alustada väiksema kogusega ning siis vastavalt vajadusele juurde panna – oluline on see, et õli liigselt maha ei jahtuks. Seega proovi küpsetada vaid mõned falafelid korraga, et hoida õli temperatuuri, et saada mõnusalt kuldne ja krõbe koorik neile.

Falafelide kõrvale soovitan ma alati süüa HUMMUST, sest hummus lihtsalt sobib selle toidu juurde ideaalselt. Käitub nagu kaste, mis on megakreemine ja maitserohke ning täiendab suurepäraselt kotleti maitset. Kuid miks mitte teha ka üks mõnusalt värske ja kerge TABBOULEH SALAT sinna kõrvale?

Kikerhernekotlet ehk falafel

Selle retsepti järgi saad mõnusalt maitsekad ja värsked kikerhernekotletid, mis sobivad salatisse, prae kõrvale, niisama näksimiseks kui ka lihtsalt võileiva vahele! 😍
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Aeg kokku: 45 minutit
Toidukord: Eelroog, Snäkk, Taimne
Köök: Lähis-Ida
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 8
Kaloreid: 114kcal

Koostisosad

  • 250 g leotatud kikerherneid
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 100 g punast sibulat
  • 18 g värsket peterselli
  • 14 g värsket koriandrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • ½ tl soola
  • ½ tl Cayenne'i pipart
  • ½ tl soodat
  • 150 g õli
  • Seesamiseemneid

Juhised

  • Pane kuivatatud kikerherned üleööks kuni 24h külma vette likku.
  • Kuivata täielikult kikerherned ning purusta koos küüslaugu, sibula ja maitserohelisega.
  • Tõsta saadud segu kaussi ning lisa maitseained ja sooda, sega läbi ja tõsta külmkappi veidikeseks maitsestuma (umbes 30 minutiks).
  • Vormi falafelid käte vahel lapikuks ning lisa mõlemale poole ka veidiseesamiseemneid.
  • Kuumuta pannil/potis õli ning lisa sinna falafelid, prae mõlemalt poolt 1-2 minutit.
  • Tõsta falafelid köögipaberile jahtuma, et üleliigne rasv saaks paberisse nõrguda.
  • Serveeri!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1falafel | Kaloreid: 114kcal | Süsivesikuid: 10g | Valku: 3g | Rasvu: 7g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 3g | Millest suhkruid: 2g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb

 

 

4 vastust
  1. Heike
    Heike says:

    5 stars
    proovisin teha, minul jäi tainas ikka nati märg, ei hakanud pärast hästi kokku. Kuivatasin küll kikerherneid jne… panin jahu juurde, siis jäi ilusti kokku.
    Järgmine kord proovin siis hoolsamini kuivatada :) Maitse on super, kindlasti teen veel!!!! aitäh!

    Vasta
    • Rauno Oolberg
      Rauno Oolberg says:

      Okei, siis tuleks veidi rohkem veel kuivatada jaa, ma vahest isegi kuivatan mitu korda erinevate paberitega ning jätan isegi köögipaberisse seisma, et üleliigne niiksus kõik eemaldada. Kas Sa purustasid täitsa püreeks või jätsid väiksed tükid sisse nii nagu videos oli? ☺️

      Vasta
      • Heike
        Heike says:

        arvan, et vb siis jäid kikerherned siiski märjaks, leotasin neid ikka korralikult. Püreeks ei lasknud, jäi selline tükiline. Järgmine kord kuivatan rohkem.

        Vasta
        • Rauno Oolberg
          Rauno Oolberg says:

          Mhm, proovi lihtsalt kuivatada veidi korralikumalt kuivatada jaa! Ma teen ise enamasti alati kuivatatud kikerhernestest, siis ei pea jahu lisama. Kui teha korserveeritud kikerhernestest, siis ma tavaliselt lisan jahu veidi juurde, kuna neid kuumtöödeldud ja on ise juba pehmemad.

          Vasta

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid