Mis on suflee või juustusuflee?

Kuigi minu suflee on juustusuflee, mis tundub alguses väga peen toit, siis ma ütleks, et tegemist on pigem lihtsalt peene omletiga! 😁 Ühe peene omletiga, mis on mõnusalt õhuline, maitserikas ja mis paitab Sinu maitsemeeli kogu täiega! Kui Sa aga tahad päris omletti teha, siis retsepti leiad SIIT!

Mina kasutan enda suflee sees kahte juustu – Valio Royal Black Gouda’t, mis on minu lemmik juust – väga sügava ja mõnusa maitsega. Ning ka Valio Fortet – minu teine lemmikjuust, mis sarnaneb oma maitselt Parmesanile. Arvestama pead sellega, et kui plaanid sufleed teha, siis seda ei saa ette küpsetada. Kõik tuleb teha järjest ning kohe kui suflee valmis saab, tuleks see ka koheselt serveerida. Suflee ei kannata väga seismist ning kukub kokku väga lühikese ajaga.

Juustusuflee ise pärineb Prantsusmaalt ning selle valmistamine algab ka ühest Prantsuse kastmest – bešamell- ehk valgest kastmest. Kuigi antud retseptis on bešamell veidi paksem, siis soovitan seda siiski segada ja küpsetada, kuni kaste ei maitse enam jahuselt. Täpsema tekstuuri näed ära videost! 👇

Antud retseptist jätkub 3ks kuni 4ks portsjoniks, olenevalt Sinu ramekinide suurusest. Samuti sõltub küpsetusaeg vormide suurusest! Väiksemaid vorme (6 cm Ø) küpseta umbes 15-17 ja suuremaid vorme (7 cm Ø) 17-20 minutit. Ma soovitan alati teha enne testiks vähemalt üks, et teaksid kui kaua see peaks ahjus olema! 😉

Suflee juustuga

Imemaitsev suflee juustuga, mis sulatab nii Sinu südame kui ka meeleolu. Proovi kindlasti minu lemmik juustudega!
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Küpsetusaeg: 17 minutit
Aeg kokku: 40 minutit
Toidukord: Eelroog, Hommikusöök
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Raske
Portsjone: 4
Kaloreid: 194kcal

Koostisosad

Juustusuflee:

  • 30 g võid
  • 30 g nisujahu
  • 200 g täispiima
  • 25 g riivitud kõvajuustu
  • 25 g Black Gouda juustu
  • 2 muna
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 1 tl soola
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • ¼ tl (valget) pipart (kui Sind ei häiri mustad tükid muidu kollaga varjundiga toidu sees, siis võid ka musta pipart kasutada)

Vormide määrimiseks:

  • Toatemperatuuril võid
  • Riivitud kõvajuustu

Juhised

  • Määri ramekinid toasooja võiga ja puista üle parmesani juustuga, seejäreltõsta külmkappi hanguma.
  • Pane ahi 190°C ja pöördõhuga sooja.
  • Riivi Black Gouda juust peenikese riiviga. Lisa sellele ka riivitud parmesani juust.
  • Pane pott keskmisele kuumusele, lisa või ning sulata või sulamiseni.
  • Lisa jahu ning sega koheselt, kuni kõik tõmbab kokku ning kuumuta 1-2minutit.
  • Lisa piim ja sega samaaegselt kuni kõik on ühtlane ja tükkideta, kuumuta kuni paksenemiseni (umbes selline 20% hapukoor). Lülita kuumus välja!
  • Lisa sinep, vürtsid ja sega kokku.
  • Seejärel sega ükshaaval munakollased sisse ning seejärel juust, sega läbi!
  • Kata segu pind toidukilega, et vältida naha tekkimist ja jäta jahtuma.
  • Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmete tippude saabumiseni, kindlasti ei tohi ülevahustada, et munavalged murduma ei hakkaks.
  • Sega munavalge õrnalt 3 erinevas jaos juustusegu hulka ning jaga ramekenidesse.
  • Tõsta sufleed ahju ning küpseta väiksemaid vorme (6 cm Ø) 15-17 ja suuremaid vorme (7 cm Ø) 17-20 minutit.
  • Serveeri koheselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1ramekin | Kaloreid: 194kcal | Süsivesikuid: 9g | Valku: 9g | Rasvu: 13g | Millest küllastunud rasvhappeid: 8g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 3g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid