Kas pitsarullid on tõesti üks lihtsamaid ja parimaid snäkke?
Kõige lihtsamad ja kergemalt valmistatavamad pitsarullid, mida üldse teha! Kasutan selleks oma parimat MARINARA retsepti ja vahele natuke juustu ja meelepärast liha ja ongi valmis!
Pitsarullid valmivad kiirelt, vahet ei ole kas oled seltskonnaga grillpeol või oled kodus ja tahad snäkkida või külalisi võõrtustada. Tegelikult sobivad need igaks sündmuseks. Lisandite osa võid muidugi enda järgi valida ja teha täpselt nii nagu ise soovid! Need on superhead ja pigem saavad liiga kiirelt otsa kui seda, et tegid liiga palju.
Pitsarullid ja nende valmistamine
Kui teed neid toas ja ahjus, siis määri pealt ka kindlasti munaga kui aga teed grillil, siis pole muna vajagi ja saad samuti ilusad kuldpruunid pirukad. Ainuke asi, mis võtab veidi aega, on see, et pead eelnevalt taigna üles sulatama – mina kasutan Härmavilja külmutatud pärmi-lehttaigent. Kui aga mõtled, et võiks veel midagi grillida, siis proovi kindlasti teha ka minu KANABURGERIT!
Mina kasutasin antud pitsarullide tegemiseks Härmavilja pärmi-lehttaigent, niiet isegi Sa ei pea taigent ise tegema ja üleliigset vaeva nägema. Kindlasti võid ka antud rullide loogikat kasutada nii isetehtud lehttaignaga (saad krõbedad rullid) või pärmitaignaga (saad õhulised saiakesed). Mulle aga meeldib eriti just see pärmi-lehttaigen, sest see on krõbe ja õhuline samal ajal. Ja see taigen on mul enamasti alati sügavkülmas olemas!
Mis sobiks veel pitsarullide kõrvale või asemele?
Kui Sa mõtled, et midagi võiks veel pitsarullide asemel nautida, siis ilmselgelt võid Sa ju ka ise päris ITAALIA PITSAT teha! See hea ja krõbeda põhjaga pitsa on tehtud Itaalia meetodil ehk on mõnusalt õhukese põhjaga ning see maitse, mmm, niiii hea! 🥰 Kui Sa aga nii väga nisujahu ei taha, siis on ju mul Sulle ka teine lahendus – LILLKAPSAPITSA – samuti hea mõnusa ja krõbeda põhjaga pitsa, mis sobib ideaalselt asendama tavapäraset pitsat. Aga lõppkokkuvõttes võid teha ka mõlemat – nii snäkiks pitsarulle kui ka söömiseks lihtsalt pitsat, niii hea! 😜
Pitsarullid
Koostisosad
- 500 g Härmavilja külmutatud pärmi-lehttaigent (eelnevalt sulatatud)
- 100 g marinara kastet
- 100 g Cheddar juustu
- 35 g kõvajuustu (parmesani)
- 50 g pepperonit/salaamit/sinki
- Jahu rullmiseks
Juhised
- Kui taigen on sulanud, rulli ta õhukeseks (~5 mm paksuseks).
- Määri taignale ühtlaselt marinara kaste.
- Raputa peale juustud ning tükelda vorst/sink väiksemateks tükkideks/ribadeks ning pane samuti taignale.
- Rulli pitsa üheks pikaks rulliks ning lõika omale sobiva laiusega viilud (~1-1,5 cm laiused).
- Pane grill/ahi sooja ning kuumuta umbes 200°C (samal ajal pintselda rullidpealt munaga ning raputa peale juustu - kui teed ahjus).
- Küpseta grillil või ahjus 7-10 minutit – aga muidugi võid neid ka lihtsalt ahjusküpsetada! Grillil küpsetamisel pööra nad vahepeal ümber, et saaksid ilusad triibud peale.
Lisa oma arvamus