Marinara kaste on üks parimaid ja põhilisemaid kastmeid Itaalia köögis – saad teha sellega pastat, lasanjet, PITSARULLE, tavalist pitsat või kasvõi LILLKAPSAPITSAT! Antud kaste sobib ka ideaalselt pastakastme põhjaks või tee kasvõi lihtsalt tomatikastmes makarone. 😁
Minule meeldib natuke vürtsikam marinara kaste ning seepärast on ka siin omajagu tšillit. Kuid seda kogust saad ise kergelt muuta vastavalt selle jaoks, mille jaoks Sa teda kasutad – samuti ka kõigi teiste koostisosadega. Kuid ma arvan, et selles retseptis pole vaja midagi muuta! Kõik kes on sellega tehtud toite mul proovida saanud, need lihtsalt armastavad seda.
Ütlen ausalt, et teen alati suurema koguse marinara kastet ja see säilub alati mul külmkapis päris pikalt (kaanega kaetuna). Kui avastan selle veel 2 nädala pärast külmkapist, siis ei ole sellega veel mitte midagi juhtunud. Kui Sa aga mõtled, et teeks veelgi suurema koguse ja ehk säilitaks seda veel kauem? Siis soovitan selle läbi kuumutada ja kuumalt purki panna panna (nö konserveerida). Võid vabalt teha ka endale aastavaru ette ühe korraga. 😁
Minu jaoks on see parim tomatikaste ja asendamatu eriti just Itaaliast inspireerituna võetud toitude puhul! Katseta järgi ja proovi ise ka, võimalusi mida sellest teha saad, on lõpmata palju! 😉 Antud kogusest tuleb umbes 600 gr kastet!

Marinara kaste
Koostisosad
- 500 g tükeldatud tomateid (värsked või konservis ruudulised tükid)
- 1 keskmine valge sibul
- 1 küünt küüslauku
- 2 spl Extra Virgin oliiviõli
- 1 tl kuivatatud oreganot
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- ½-1 tšillit (või kuivatatud tšillihelbeid)
- 1 spl suhkrut
- Soola/Pipart
Juhised
- Kurna üleliigne vedelik tomatitest sõelaga ära.
- Kastme jaoks lisa kõik blendrisse (sibul ja küüslauk puhastatult) ja blenderda läbi (tomatitest vaid pool kogust).
- Kui kõik on ühtlaselt blenderdatud lisa ülejäänud kogus tomateid ja pulseeri läbi, et jääks ka veidike tekstuuri kastmesse - proovi mitte üle blenderdada.
Lisa oma arvamus