Mis on maasika margarita?
Maasika margarita on mõnusalt maasikane tekiilakokteil, mis värske, mõnus ja meeldivalt jäine! Kuna mulle meeldib teha just jäist versiooni sellest, siis kasutan ma ka külmutatud maasikaid ning jääd. Tulemuseks on üks eriti paks ja mõnus kokteil! 😍😜
Koostisosi on vähe ning aega ei kulu samuti selle peale väga palju kui Sul kõik juba olemas on. Apelsiniliköörina kasutan mina Grand Marnier’d, aga kui Sul on kodus mingi muu apelsiniliköör, siis sobib ka see kindlasti siia imehästi. Tekiilast soovitan kasutada pigem kvaliteetset ning originaalset siniagaavest tehtud tekiilat – mina kasutan näiteks Espolon Blanco tekiilat.
Kui tavaliselt tehakse klaasiäär kokku vaid soolaga, siis mina eelistan kasutada soola/suhkru segu. Seda sellepärast, et suur soola kogus mul nina päris krimpsu ei tõmbaks. Lõppkokkuvõttes ma soolast kokteili ei naudiks ja seepärast olengi teinud väikese muganduse. Nii sain ma kokteili, mis on nauditavam, mõnusam ja tasakaalukam kui lihtsalt soolaga.
Kui Sul on tunne, et Sa tahaksid teha margaritast alkoholivaba joogi, siis võid asendada Grand Marnier apelsinimahlaga. Tekiila asemel võid kasutada ka alkoholivaba tekiila versiooni, aga võid ka selle alkoholivabast versioonist täitsa välja jätta! Kui mõtled, et midagi on maasika margarita juurest täiesti puudu, siis see on KOOKOSE PANNA COTTA! Imeliselt kerge ja mõnus Itaaliapärane dessert, millele on lisatud ka Tai hõngu koos uskumatult mõnusa kookose nüansiga.
Maasika margarita
Koostisosad
Maasika margarita:
- 400 g Härmavilja külmutatud maasikaid
- 1 peotäis jääd
- 1 laimi mahl
- 8 cl Espolon Blanco tekiilat (või muud Silver tekiilat)
- 6 cl agaavi siirupit
- 8 cl Grand Marnier likööri (või muud apelsinilikööri)
Kaunistuseks:
- 1 laim
- 1 spl suhkrut
- 1 tl soola
Juhised
- Lisa maasikad, laimi mahl, tekiila, agaavi siirup ja liköör blenderissening purusta kuni ühtlase segu saamiseni.
- Lisa jää ning blenderda uuesti, kuni segu on jäine ja ilma tükkideta.
- Valmista klaasid ette serveerimiseks – lõika laimist sektor ning teesellega klaasiservad kokku. Võid ka ½ laimi mahla taldriku peale pigistada ning klaasi mahla sisse kasta.
- Pane taldrikule suhkur ja sool ning sega läbi, pane klaasiserva vastu segu,et katta laimimahl seguga.
- Vala kokteil klaasi ning serveeri!
Lisa oma arvamus