Miks ta sidrunikook on?

Ma lihtsalt täiega armastan oma SIDRUNIKREEMI ning mis saaks sellest parem olla kui kasutada seda ja teha üks sidrunikook! Vähe sellest, et see sidrunikook on IMELINE, sisaldab see ka kõigile kasulikku kollageeni! Kollageen on valk, mis hoiab meie naha ilusa ja säravana ning aitab sellel ka pidevalt uueneda.

Selle jaoks, et tasakaalustada seda muredat põhja ja hapukat sidrunikreemi, läheb veel ka koogi peale õhuline besee. See tasakaalustab sidrunikreemi oma magususega ning võimendab igakordset maitseelamust kui Sa uue ampsu võtad!

Tänapäeval on sidrunikook väga populaarne üle kogu maailma ning sellel esineb palju erinevaid variatsioone – tehakse ka laimiga. Küll aga oli Prantsusmaaa esimene riik, kus hakati magustoite beseega katma ning seda juba alates 18ndast sajandist.

Minu koogis on kasutatud kollageenisegu, mis on ka ise sidrunise alatooniga ja sisaldab ka Eesti külmkuivatatud marju. Kollageenisegu, mida kasutasin, leiad SIIT! Lisaks saad koodiga rauno.oolberg selle endale tellida ka 10% soodsamalt.

NB! Juhin tähelepanu, et minu muretaigen on äärmiselt kõrge võisisaldusega! Kui Sa ei tunne end väga kindlalt taigent töödeldes, siis võid natuke rohkem jahu lisada.

Sidrunikook põletatud beseega

See on üks imeliselt mureda põhjaga imehea sidrunikook, mis pakub Sulle hapukust ja magusust täpselt samal ajal!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 30 minutit
Aeg kokku: 2 tundi
Toidukord: Dessert
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12 portsjonit
Kaloreid: 298kcal

Koostisosad

Muretaigen:

  • 150 g jahu
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 30 g suhkrut
  • Not soola

Sidrunikreem:

  • 400 g sidrunikreemi (terve minu sidrunikreemi kogus)
  • 35 g Be More Buckthorn’n’Lemon kollageenipulbrit
  • 50 g toasooja võid

Besee:

  • 5 munavalget
  • 110-150 g suhkrut
  • ½ vaniljekauna seemned/vaniljeekstrakti/pastat

Juhised

  • Lisa kõik taigna koostisosad Twister kannu/köögikombaini ning purusta kuni segu on mure.
  • Jahuta saadud segu külmkapis toidukile sees umbes 30 minutit, kuni taigen on kergemini töödeldav ja ei sula.
  • Rulli taigen kahe küpsetuspaberi vahel ning tõsta koogivormi. Eelküpseta ahjus 180oC juures 15-20 minutit koos raskusega (vaata videost), seejärel eemalda raskus ning küpseta kuldpruuniks.
  • Jahuta põhi täielikult!
  • Sega toasoe või miksris kreemjaks ning lisa sidrunikreem ja kollageenipulber.
  • Pane sidrunikreem põhjale ning kui Sul on aega, tõsta külmkappi mõneks ajaks.
  • Valmista besee kas prantsuse või itaalia meetodil ning pane see koogile.
  • Põleta beseed leegiheitjaga.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 100g | Kaloreid: 298kcal | Süsivesikuid: 30g | Valku: 8g | Rasvu: 17g | Millest küllastunud rasvhappeid: 9g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 18g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb

 

0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid