Sidrunikreem – mida sellega teha?

Sidrunikreem ehk sidrunivõie on hapukas ja maitsev lisand nii isetehtud CIABATTALE, tordile kui ka MAKROONIDELE! Kasutusvõimalused on lõpmatud ning olles teiega aus, siis vahest läheb ka lihtsalt lusikaga söömiseks!

Sidrunikreemi olen katsetanud erinevatel viisidel, kuid minu jaoks on alati kõige lihtsam ja kindlam viis seda teha kuumaveevannil. Peale kuumutamist jahutan segu alati toatemperatuurile ja lisan külma või, et segu alati maha jahutada ja et kreemis olevad munad tükki ei läheks. Lisaks aitab sellisel temperatuuril või lisamine võid nö tempereerida – püsivamaks muuta. Selle tulemusena ei sula kreem nii kiiresti ka toatemperatuuril ära. 

Tulemuseks ideaalne ja kreemine sidrunikreem mis on mul kasutuses erinevates retseptides. Kui ma teen näiteks sidrunikooki, siis ma lisan lihtsalt veidi rohkem võid, et saaks konsistentsi ideaalseks ja hoidvaks. Olen kasutanud ka koos toorjuustuga muude magustoitude tegemisel.

Sidrunivõie koosneb vaid loetud koostisosadest ning on lihtne ja kiire valmistada. Kuid miks mitte ka teha sama retsepti alusel hoopis laimist kreemi? Tuleb ka siis imeline… 😜

Samuti sobib see sidrunikeem tordile! Võid seda lisada tordile/biskviidile vahekihtidena, kuid miks mitte ka segada sidrunikreemi näiteks toorjuustukreemile või muule kreemile hulka. Saad selliselt samuti ühe kerge ja imeliselt hapuka maitsega kreemi, millega võid isegi terve tordi katta. Hea sidrunikreem on imeline alus sidrunimaitselistele magustoitudele.

Siidine sidrunikreem ehk lemon curd

Sidrunikreem ehk sidrunivõie on hapukas ja maitsev lisand nii isetehtud ciabattale, tordile kui ka makroonidele!
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Aeg kokku: 20 minutit
Toidukord: Dessert, Kastmed
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 400 g
Kaloreid: 57kcal

Koostisosad

  • 110 g suhkrut
  • 110 g sidrunimahla
  • 2 sidruni koor
  • 5 munakollast
  • 1 terve muna
  • not soola
  • ½ vaniljekauna seemned
  • 100 g võid

Juhised

  • VALIKULINE SAMM: Lisa suhkur ja sidrunikoor blenderisse ja purusta, et aroomid ja õlidkoorest välja tuleks.
  • Lisa kõik koostisosad kaussi va või.
  • Pane potti vett ning lase vesi õrnalt keema.
  • Pane kauss poti peale ning vesivannil sega koguaeg jooksvalt ja ühtlaseltsegu.
  • Jahuta kiirelt toatemperatuurile (24-28oC, et või tempereerida)ning lisa või.
  • Pane külmkappi hanguma/tahenema

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 15g | Kaloreid: 57kcal | Süsivesikuid: 5g | Valku: 1g | Rasvu: 4g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 4g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid