SIIDINE JA HÕRK MAKSAPASTEET!

Tänu sellele retseptile saad valmistada ühe siidise, hõrgu ja mis kõige olulisem – kiire pardimaksapasteed! Kui enamusele tavaliselt ei maitse maksapasteet, siis anna neile seda proovida – nad lihtsalt jumaldavad seda!

Kuna maitselt sarnaneb antud pasteet foie gras‘le, siis see on lihtsalt juba proovimist väärt. Tõsiasi on küll see, et me ei kasuta nuumatud partide maksa, mis teeb sellest ka kindlasti loomasõbralikuma versiooni kui tavapärane foie gras.

Kuigi isegi minul oli raske poest pardimaksa saada – lihtsalt nii vähe liigub seda, siis see otsimine tasus end ära! Tulemus on super, rikkalik ja selle valmistamine ei käi ka kellelgi üleliigselt üle jõu. Selle jaoks, et maksa maitset nö “pehmenedada” soovitan ma Sul teda eelnevalt tunnike piimas leotada. Hiljem lihtsalt loputa ja kuivata ära. 😉😊

Lisaks juhin tähelepanu, et maks ei küpse väga kaua. Selle jaoks, et saada head pasteeti, soovitan ma Sul jätta maks seest pigem kergelt roosaks. Kui juhtud kogemata maksa üle küpsetama, siis tulemus on puine ning ka maksapasteet ise ei tule just kõige parem. Mina armastan oma pardimaksapasteeti süüa isetehtud CIABATTAGA, mis sobib lihtsalt imeliselt selle siidise võileivakattega kokku!

Pasteet säilib külmkapis suletud nõus vähemalt 7 päeva! Aga ma arvan, et see Sul nii kaua seal alles ei ole! 😁

Siidine ja hõrk pardimaksapasteet

See retsept aitab Sul valmistada ühte parimat pardimaksapasteeti - siidine, maitsekas ja kerge valmistada!
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Aeg kokku: 1 tund 30 minutit
Toidukord: Eelroog, Snäkk
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 30
Kaloreid: 43kcal

Koostisosad

  • 250 g pardimaksa
  • 90 g pardirasva
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 rosmariinioks
  • 2 tüümianioksa
  • 1 loorberileht
  • ½ tl soola
  • ½ tl musta pipart
  • 30 g Larsen V.S.O.P. konjakit
  • Piima (maksa leotamiseks)

Juhised

  • Puhastamaks kelmetest, tükelda umbes ühesuurusteks tükkideks ning jäta piima sisseseisma – see eemaldab maksalt kibeda maitse!
  • Loputa maks jooksva vee all ning kuivata põhjalikult.
  • Laia põhjaga potis sulata pardirasv, aegajalt segades, kuni rasv on sulanud ja muutunud kergelt pruunikaks.
  • Lisa potti viilutatud sibulad, prae klaasjaks. Lisa potti tükeldatud maks, rosmariin, tüümian, küüslauk ning loorber ning rösti!
  • Seejärel vala konjak peale ning jäta hetkeks kaane alla hauduma, kuni maks on valmis (kui maks on keskelt veel kergelt roosakas)
  • Lisa sool ja pipar ning sega läbi.
  • Vala kogu poti sisu Twister kannu/blendrisse/köögikombaini ja blenderda kuni ühtlase segu saamiseni.
  • Vajadusel lase kogu pasteet läbi sõela ning jahuta toatemperatuurile, seejärel tõsta külmikusse.
  • Serveeri meelepäraselt, näiteks koos isetehtud ciabattaga!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 15g | Kaloreid: 43kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 2g | Rasvu: 3g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid