Lillkapsa püreesupp

Miks teha lillkapsa püreesupp koos brokoli ja juustuga?

Lillkapsa püreesupp on minu jaoks iseseivalt veidi igav, pean ma ausalt ütlema… Brokol maitseb mulle väga – aga brokoli püreesuppi süües on kohati selline tunne nagu sööks muru! 😁 Siis leidsingi enda jaoks ideealse lahenduse – panen need 2 kokku ja lisan veel juustu ka ja tulemus on lihtsalt imeline! 😇 Naljakas fakt, ma ei teadnud kunagi, et EKI järgi on õige kirjutada brokoli ühe K’ga! Võib-olla kuskil on ette tulnud, aga ma enda meelest olen koguaeg kirjutanud kahe K’ga! 😁

Juustukrõpsud koos brokoli-lillkapsa püreesupiga

Miks ja millise juustu teha see lillkapsa püreesupp?

Enamus teist juba teavad, milline juustuarmastaja ma olen ja ega seegi lillkapsa püreesupp ei saa teistsugune olla! Mina lisan lausa 4 erinevat juustu püreesupi sisse – kõvajuustu (nt. Valio Forte), sinihallitusjuustu ja kindlasti punast Cheddarit (punasel on tugevam maitse kui heledal) ning viimase koostisosana läheb sisse ka küüslaugu-maitserohelisega toorjuust (mina kasutan Philadelphia Light versiooni toorjuustu). Ja ega ma pean ausalt tõdema, et peale lähevad ka veel kuivatatud juustukrõpsud (mina kasutan Cheese Pop Cheddari omasid). Kui Sul on aga tunne, et nii palju juustu ka ei taha, siis võin vabalt supi peale teha krutoone minu TERVISLIKUST CAERSARI SALATIST või hoopis minu mõnusalt krõbedad RÖSTITUD KIKERHERNED!

Kuidas valmistada lillkapsa püreesuppi?

Ma ütlen ausalt, püreesupi valmistamisi on üks lihtsamaid ja kiiremaid asju, mida Sa saad endale teha. Lisaks saad ka imemaitsvat sööki nautida! 😍 Kuna supi koostisosi on nii vähe, siis valmistamine on eriti kerge – praen maitsed ära, lisan puljongi, vee ja toidukoore ning peale viskan külmutatud brokoli ja lillkapsa (mina kasutan Härmavilja omasid) – sest külmutatud asju on lihtsalt nii kerge kasutada. Puhastatud ja ära portsjoneeritud/lõigatud juba. Selle supi tegemine võtab mul vist tõesti maksimaalselt vaid 15 minutit. Kui purustamiseks läheb, siis saab kasutada nii saumiksrit kui ka blenderit. Mina proovisin kõik oma Blendteci blenderikannu ära mahutada – ja mahtuski! Kuigi alguses olin ma veidi ettevaatlik, sest kann sai ikka väga täis! 😂 Aga sai imelihtsalt valmis – ja imesiidiselt! PS! SOODUSKOODIDE all on mul ka Blendetecile blenderitele sooduskoode, minul on Professional 800 vist juba 3 aastat ja ma pole tõesti paremat veel enne näinud!

Mis häid retsepte tasuks veel vaadata mu blogist?

Selle supi kõrvale sobib imehästi ka isetehtud CIABATTA! Ja seda on märksa lihtsalt teha, kui Sa tegelikult arvad – isegi õpetusvideo on olemas! Ja põhjus, miks ma üldse selle lillkapsa püreesupi brokoliga tegin, oli see – KREEMINE KÕRVITSAPÜREESUPP – seda on lihtsalt nii palju katsetatud juba. Ning olen ka väga positiivset tagasisidet selle kohta saanud! Aitäh! 😍

Juustune brokoli ja lillkapsa püreesupp

See kiirelt ja lihtsalt valmistatav brokoli-lillkapsa püreesupp on mõnusa ja juustuse nüansiga ja lööb Sind oma lihtsuse ja maitsega lihtsalt jalust nõrgaks! 😁
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Aeg kokku: 15 minutit
Toidukord: Eelroog, Lõunasöök, Õhtusöök, Supp
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 547kcal

Koostisosad

  • 25 g võid
  • 1 suur sibul (või 2 väiksemat)
  • 5 küünt küüslauku
  • 30 g fond'i või 1 minu puljongikuubik
  • 500 g vett
  • 200 g toidukoort
  • 400 g Härmavilja külmutatud brokolit (võid ka värsket kasutada, aga külmutatud versiooniga saab kiiremini, lisaks pole hinnavahe märgatav)
  • 400 g Härmavilja külmutatud lillkapsast (võid samuti ka värsket kasutada kui viitsid puhastada ja lõikuda)
  • 35 g sinihallitusjuustu
  • 50 g kõvajuustu (või parmesani, mina kasutan Valio Fortet)
  • 60 g punast cheddarit
  • 100 g küüslaugu ja ürtidega toorjuustu (mina kasutan Philadelphia Light seeria oma selle supi jaoks)
  • ½ tl soola
  • Tšillisädemeid/pipart (maitse järgi)
  • Õli

Serveerimiseks:

  • 60 g juustukrõpse/palle või lihtsalt krutoone
  • Veidikene brokoli idandeid (võid ka nt värsket murulauku peale panna)
  • Tšillisädemeid peale jahvatada

Juhised

  • Puhasta ja koori sibul ja küüslauk. Sibul lõika pooleks ja lõika sellest poolkuud, küüslaugu võid veidike peenemaks hakkida.
  • Kuumuta potis õli ja või, kui või on sulanud, lisa sibul, küüslauk ja jahvata ka tšillisädemeid sinna peale. Sega ja prae kuniks kergelt kuldne ja läbikumav.
  • Lisa puljong, vesi, toidukoor ja sool. Lase keema ning lisa brokoli ja lillkapsas (kui kasutad värskeid, siis lõika keskmine tüvi ära, kasuta vaid õisikuid).
  • Keeda keskmisel kuumusel kuni lillkapsas ja brokoli on sulanud ja kergelt pehmed (see võtab vaid paar minutit). Proovi mitte üle keeta, siis kaotab brokoli oma ilusa roheka värvuse ja supp tuleb ka heledam!
  • Lisa kogu sisu blenderisse koos juustudega ning püreesta ühtlaseks. Kui kasutad saumiksrit, siis riivi enne juustud ära (minu blender on nii võimas, et lisan nad blenderisse sisuliselt tervete tükkidena).
  • Tee maitsetest, vajadusel lisa maitseaineid veelgi, et supp oleks täpselt perfektne Sinu jaoks!
  • Võimalusel lase supil enne serveerimist veidikene seista! Siis tuleb paremini ka juustude maitse välja ning supp maitseb veelgi paremini. Ideaalne supi serveerimistemperatuur on ca 70°C, kuid muidugi mõista ei pea Sa hakkama seda termomeetriga mõõtma! 😅
  • Serveeri koos kuivatatud juustukrõpsudega või isetehtud krutoonidega!

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 500g | Kaloreid: 547kcal | Süsivesikuid: 20g | Valku: 22g | Rasvu: 44g | Millest küllastunud rasvhappeid: 25g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 8g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid