Burgerit teeme seekord hoopiski kanalihast ehk siis üks itaaliapärane kanaburger röstitud paprika ja aioliga. Tõenäoliselt hoopis midagi muud, kui see, mis Sa tavapäraselt proovinud oled! 😉
Aioli võid ka ise teha MAJONEESI retsepti õpetuse järgi – lisades maitse järgi sinna 1 kuni 2 küüslauguküünt olenevalt suurusest ja oma maitsest.
Kuna ma ise olen suur Itaalia köögi austaja, siis pole see minu jaoks ka midagi uut – mõnusad ürdid ja vürtsid ning kõrvale ka ühed head KRÕBEKARTULID, et saaks ikka korralikku toidukorra valmis. Aga ühtegi burgerit ei saa teha ilma tõeliste ja õigete BURGERIKUKLITETA – ja need on tõesti parimad kuklid, mis selle toidu jaoks võimalikud.
Olen teinud ka ühte imelist gurmeeburgerit veiseliha ja sibulamoosiga, aga kui Sul selle järgi soov on, siis anna mulle teada! Saab ka selle burgeri retsepti kindlasti blogisse üles panna! 😁 Küll aga kanaburger on hea kerge ja suvine ning tervislik.
Kui Sa mõtled, et tahaks midagi head siia kõrvale juua, siis mina soovitan kanaburgeri kõrvale kas roosat või valget veini. Roosa vein on sisuliselt universaalvein, mis sobib põhimõtteliselt kõige kõrvale. Mina jõin antud burgeri kõrvale Soleil Des Alpes Provence Rosé Prantsusmaa veini.
Millised burgerikuklid on parimad?
Burgerikukleid on nii palju erinevaid, kui Sa aga otsustad burgerikuklid poest osta, siis ma soovitan osta pigem brioche stiilis burgerikukleid (on küll kallimad, aga palju paremad). Minu tehtud BURGERIKUKLID on samuti brioche’i stiilis ning need on ülipehmed ja mõnusad!
Kas aga kuklit tuleks grillida/röstida? Ma ausalt ütlen, et ei pea! See on Sinu enda vaba valik – mina aga ei soovita grillida kuklit, millega näiteks mina isiklikult olen nii palju vaeva näinud, et ta pehmeks saada. Grillimisega Sa ikkagi kuivatad ta ära ja minu jaoks on krõmpsu tekstuuri seal juba seesamiseemnetest ja krõbekartulitest piisavalt.
Kanaburger
Koostisosad
Kanapihvid
- 450 g kanahakkliha
- 10 g värsket tüümianit
- 10 g värsket rosmariini
- 3 küüslauguküünt
- 2 tl kuivatatud oreganot
- 30 g riivitud kõvajuustu
- 30 g riivitud Cheddar juustu
- ½ tl soola
- ½ tl tšillihelbeid
- ½ tl musta pipart
Grillitud paprika
- 1 punane paprika
- 1 kollane paprika
- 4 oksa värsket tüümiani
- 1 oks värsket rosmariini
- 15 g oliiviõli
- Soola/Pipart
Serveerimiseks
- 4 burgerikuklit
- 80 g aiolit
- Värsket salatit
- Värsket tomatit
- 4 viilu Cheddar juustu
- Krõbekartuleid (soovi korral)
Juhised
- Kanapihvide jaoks haki värske tüümian, rosmariin, küüslauk ning sega kogu ülejäänud asjadega kokku. Jäta maitsestuma.
- Valmista grillitud paprika – viiluta paprikad ~1cm ribadeks, haki tüümian ning rosmariin, sega kõik omavahel kokku ning grilli kõrgemal kuumusel pannipeal kuni pealt kergelt söestunud ning pehmed.
- Kui Sul pole aiolit, siis võta antud kogus isetehtud majoneesi ning lisa sinna juurde 1 peenelt hakitud küüslauguküüs või ½ tl küüslaugupulbrit.
- Jaga kanahakkliha taigen neljaks võrdseks osaks ning keskmisel kuumusel kaane all 2-3 minutit mõlemalt poolt. Peale mõlemalt poolt küpsetamist tõsta grillilt ära nö puhkama.
- VALIKULINE SAMM: Siis lõika kuklid pooleks ning grilli 1 minut lahtilõigatud poolelt – võid ka natukene oliiviõli peale määrida, et ühtlasemalt ja kuldsemaks küpseksid.
- Burgeri kokkupanemiseks pane kõige alla aioli, siis jääsalat, sinna peale grillitud paprikad, pihv koos juustuviiliga, 2-3 viilu värsket tomatit ning kõige peale nirista veel aiolit.
- Serveeri endale sobivate lisanditega, näiteks KRÕBEKARTULITE või BATAADIFRIIKATEGA!
Lisa oma arvamus