Lillkapsapitsa või lillkapsapizza?

Avalikustan teile oma mõnusa ja tervisliku lillkapsapitsa retsepti. Lillkapsapitsat on raske teha, kui Sa selleks õigeid nippe ei kasuta. Pitsa on eesti keelne sõna, pizza aga rahvusvaheline – inglise ja itaalia keeles. Kindlasti mõnes keeles veel! 😁

Marinara kaste ehk põhiline Itaalia tomatikaste.

Katte osas läksin mina suhteliselt klassikalist teed ja tegin salaami pitsa – aga valikuid on palju, kasutad parasjagu seda, mis Sul olemas on või seda, mida Sa ise tehad. Ükski minu pitsa ei ole ilma MARINARA kastmeta – kaua hoidsin küll seda retsepti saladuses, aga no mis seal ikka, jagan teiega ka seda! Kui Sul on aga tunne, et Sa ei taha marinara kastmega jamada, siis võid ka täiesti ilma selleta teha. Tegelikkuses võid kasutada ka täiesti tavalist tomatipüreed ning pitsa peale veidike värskeid ürte lisada. Küll aga pole selline variant minu jaoks terviklik – mulle meeldib see balanss, mida olen oma marinara puhul avastanud ja loodan, et proovid just seda nii!

Lillkapsapitsa oma ajakulult on tegelikult palju kiirem versioon tavalisest, mille valmistamine võib võtta mitu tundi. Sellepärast sobib ka antud küpsetis mõnusalt õhtusöögiks kasvõi üksi süües. Kui ma teen seda üksi ja peale trenni, siis ma teen seda muidugi vähem, panen peale näiteks suitsutatud kanafileed ja seeni, paprikat jne veel ja oiii, kui hea! 😍

Lillkapsapitsa

Avalikustan teile oma mõnusa ja tervisliku lillkapsapitsa retsepti. Lillkapsapitsat on raske teha, kui Sa selleks õigeid nippe ei kasuta.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 15 minutit
15 minutit
Aeg kokku: 50 minutit
Toidukord: Õhtusöök, Pearoog
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 2
Kaloreid: 550kcal

Koostisosad

Pitsapõhi:

  • 600 g Härmavilja külmutatud lillkapsast
  • 1-2 muna
  • 60-70 g riivitud kõvajuustu
  • 2 tl oreganot
  • ½ tl soola
  • (Valget) pipart

Kate:

  • 120 g marinara kastet
  • 30 g parmesani juustu
  • 100 g pühvlimozzarellat (või muud)
  • 50 gr salaamit
  • Paar lehte basiilikut

Juhised

  • Purusta lillkapsas köögikombainis/blenderis, kuni saad purutaolise lillkapsa (segu ei tohiks liiga puderjas olla). Lisa sool ja sega läbi.
  • Pane lillkapsapuru 180 kraadisesse ahju 10-15 minutiks röstima.
  • Võta lillkapsas ahjust välja, lase kergelt jahtuda ning seejärel pane seguköögirätiku sisse ning keera rätik kokku, kuni kogu üleliigne vedelik välja tuleb.
  • Lisa allesjäänud segu kaussi, lisa muna (alguses lisa 1 muna, kui vaja siis teine, segu ei tohiks liiga kuiv olla, vaata videost!) ning sega läbi.
  • Lisa kõvajuust, oregano ja pipar, kui tunned, et on mage, lisa veel ka veidi soola.
  • Sega taigen ühtlaseks kokku ning pane küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile. Jaota ühtlaseks ja õhukeseks kihiks.
  • Seekord pane põhi ahju 220 kraadi juurde umbes 15 minutiks või kuni kuldpruun ja krõbe.
  • Võta põhi ahjust välja, lisa kaste ja katted.
  • Küpseta 220 kraadi juures veel umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud ning pitsa küpsenud. Serveerimisel pane peale värske basiilik ja naudi koheselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 0.5pizzat | Kaloreid: 550kcal | Süsivesikuid: 22g | Valku: 41g | Rasvu: 34g | Millest küllastunud rasvhappeid: 18g | Kiudaineid: 7g | Millest suhkruid: 9g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid