Marinara

Mis on marinara kaste?!

Marinara kaste on üks parimaid ja põhilisemaid kastmeid Itaalia köögis – saad teha sellega pastat, lasanjet, PITSARULLE, tavalist pitsat või kasvõi LILLKAPSAPITSAT! Antud kaste sobib ka ideaalselt pastakastme põhjaks või tee kasvõi lihtsalt tomatikastmes makarone. 😁

Marinara kastme retsept

Minule meeldib natuke vürtsikam marinara kaste ning seepärast on ka siin omajagu tšillit. Kuid seda kogust saad ise kergelt muuta vastavalt selle jaoks, mille jaoks Sa teda kasutad – samuti ka kõigi teiste koostisosadega. Kuid ma arvan, et selles retseptis pole vaja midagi muuta! Kõik kes on sellega tehtud toite mul proovida saanud, need lihtsalt armastavad seda.

Ma kasutan juba valmis kujul purustatud tomateid (nt, isegi Rimi tükeldatud tomatid on head), aga kui Sina neid kasutada ei taha (tahad värsketest tomatitest teha), siis tuleb tomatid eelnevalt ära koorida ning seemned eemaldada ning siis kuumtöödelda. Peale kuumtöötlemist saad Sa ka neid purki panna! Kui Sa teed värsketest tomatitest, siis võta 1x koguseks 500g tükeldatud tomatite asemel umbes 550-600g puhastatud tomateid.

Kuidas koorida tomateid marinara kaste jaoks?

Lõika tomati põhja rist (ühte pidi rist ja teist pidi rist), aga mitte liiga sügavale – pinnapealne lõige vaid läbi naha. Seejärel viska tomatid õrnalt keevasse vette 30 sekundiks kuni minutiks kuni lõike juurest lööb tomati servad lahti. Peale seda saad noa abiga tõmmata lahtistest servadest tomatinaha ära.

Kuidas säilitada marinara kastet pikemalt?

Ütlen ausalt, et teen alati suurema koguse marinara kastet ja see säilub alati mul külmkapis päris pikalt (kaanega kaetuna). Kui avastan selle veel 2 nädala pärast külmkapist, siis ei ole sellega veel mitte midagi juhtunud. Kui Sa aga mõtled, et teeks veelgi suurema koguse ja ehk säilitaks seda veel kauem? Siis soovitan selle läbi kuumutada ja kuumalt purki panna panna (nö konserveerida). Võid vabalt teha ka endale aastavaru ette ühe korraga. 😁

Minu jaoks on see parim tomatikaste ja asendamatu eriti just Itaaliast inspireerituna võetud toitude puhul! Katseta järgi ja proovi ise ka, võimalusi mida sellest teha saad, on lõpmata palju! 😉 Antud kogusest tuleb umbes 600 gr kastet!

Mida võiks marinara kastmest teha?!

Nagu ma juba eelnevalt mainisin, siis pitsad on põhilised ja ilma hea marinarata pole neid võimalik hästi teha. Et teha endale PITSARULLE või LILLKAPSAPITSAT, siis sobib see marinara selle jaoks ideaalselt, kuid ära ei tohiks unustada ka klassikalist ja õhukese põhjaga ITAALIA PITSAT! 🥰

Marinara kaste

Marinara kaste on üks parimaid ja põhilisemaid kastmeid Itaalia köögis - saad teha sellega pastat, lasanjet, PITSARULLE, tavalist pitsat või kasvõi LILLKAPSAPITSAT!
Aeg kokku: 10 minutit
Toidukord: Kastmed
Köök: Itaalia
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 1
Kaloreid: 122kcal

Koostisosad

  • 500 g tükeldatud tomateid (värsked või konservis ruudulised tükid)
  • 1 keskmine valge sibul
  • 1 küünt küüslauku
  • 2 spl Extra Virgin oliiviõli
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • ½-1 tšillit (või kuivatatud tšillihelbeid)
  • 1 spl suhkrut
  • Soola/Pipart

Juhised

  • Kurna üleliigne vedelik tomatitest sõelaga ära.
  • Kastme jaoks lisa kõik blendrisse (sibul ja küüslauk puhastatult) ja blenderda läbi (tomatitest vaid pool kogust).
  • Kui kõik on ühtlaselt blenderdatud lisa ülejäänud kogus tomateid ja pulseeri läbi, et jääks ka veidike tekstuuri kastmesse - proovi mitte üle blenderdada.

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 600gr | Kaloreid: 122kcal | Süsivesikuid: 25g | Valku: 5g | Rasvu: 3g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 6g | Millest suhkruid: 14g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid