rabarberikook

Rabarberikook

Rabarberikook? Jälle?! Aga mitte Sinu tavaline rabarberikook…

See rabarberikook on kaugel sellest, mida mu ema, vanaema või mamma tegid! Kui klassikaline rabarberikook, mida kõik teavad on muretaignapõhjaga, rabarberi ja pealt pehme biskviidiga, siis seekord keeran mina selle rabarberikoogi täiesti tagurpidi! Ja seda sõna otseses mõttes! 😁 Ma küpsetangi seda rabarberikooki tagurpidi, et rabarberimahlad jääksid kõik koogi sisse ning hiljem kui ahjust välja võtan ja ümber keeran, siis need mahlad voolavad kõik koogi sisse! JA SEE ON NII HEA! 😍

rabarberikook hibiskusega

Hibiskuse kroonlehed

Mahlane rabarberikook

Minu rabarberikook on ülilihtsate koostisosadega, mis Sul tõenäoliselt kõik juba kodus olemas on. Üks asi, mida võib-olla peaksid juurde hankima, on hibiskus! Ma kasutan hibiskust suhkrusiirupis, mis annab koogile mõnusalt roosaka värvuse, sest peale rabarberi koorimist on see ikka suhteliselt roheline. Ütlen ka kohe ära, et kui Sina ei taha või Sul pole võimalust hibiskust kasutada, siis võid julgelt ka selle kasutamata jätta.

Rabarberikoogi retsept

Kui klassikalist rabarberikoogi teavad kõik, siis see on midagi hoopis muud – küpsetamegi kooki tagurpidi ja nö põhi läheb küpsetamise ajaks peale. Tegin seda kooki ise nii mitu korda läbi, et saada nii mahlakus, maitse kui ka tekstuur paika. Kuna mulle meeldivad ilusad asjad, siis selle koogiga sai palju vaeva näha – ladumistehnikaid kasutasin mitmeid erinevaid, alustades mustritest terve rabarberiga, siis tegin kettad ja lõpuks parima lahenduse ja tulemuse sain ma hoopis viilutades! Ma lõikan rabarberist umbes 7-8cm kangid ja siis viilutan nad umbes 3-4mm viiludeks pikkupidi. Siis ma saan mitu kihti laduda, et ka kõik ääred saaksid ilusti rabarberikihi alla.

Aga biskviit?

Biskviit on mul täiesti teistsugune, kasutan selles lisaks tavapärasematele koostisosadele ka mandlijahu ning kaneeli – minu arust sobivad need ideaalselt selle koogiga! Lisaks ka omajagu võid! 😋 Kui alguses võib Sulle tunduda, et biskviiti on natuke vähe, siis ära selle pärast muretse! Kuna taignas on ka küpsetuspulbrit sees, siis see paisub mõnusalt. Lisaks tuleb Sul ikkagi rabarberiga kook, mitte kook rabarberiga. 😄

rabarberikokteil

Rabarberikokteili retsepti leiad koogiretsepti alt!

Mida ma võiks veel rabarberikoogiga nautida?

Ütleme nii, et suvi on mõnus aeg – ja peaaegu juba ka kohal. Panen teile siia lisaks rabarberikoogi retseptile ka ühe imelise kokteili retsepti. Ja seda just rabarberiviinaga – avastasin, et Saaremaa Vodkal oli uus maitsestatud viin välja tulnud ning minu meelest ideaalselt rabarberine. 🤪 Kuid selle koogi kõrvale sobib imehästi ka isetehtud VANILJEJÄÄTIS – seda enam, et vaikselt hakkab ka vist juba soojaks minema! 😁

rabarberikook

Rabarberikook - tagurpidi, mahlane ja lihtne!

Ülimaitsev ja mahlane rabarberikook, mis valmib kiirelt ning on kindlasti üks Sinu uusi lemmikuid! 🥰 Mõnusat nüanssi lisab kaneel ja hibiskus.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 35 minutit
Aeg kokku: 50 minutit
Toidukord: Kook, magustoit, Peolaud
Köök: eesti
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12
Kaloreid: 171kcal

Koostisosad

Suhkrusiirup:

  • 40 g vett
  • 75 g suhkrut
  • 10 tk kuivatatud hibiskust (~3 grammi)

Biskviit

  • ~500 g rabarberit
  • 50 g nisujahu (mina kasutan nisujahu tüüpi 405)
  • 25 g mandlijahu
  • 1 spl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 100 g toasooja võid
  • 80 g suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • Not peensoola
  • 3 Eggo kollast muna

Kaunistuseks:

  • 20 g mandlilaaste
  • Ja muud meelepärast

Juhised

  • Valmista suhkrusiirup - kaalu kõik koostisosad potti ning keeda keskmisel kuumusel.
  • Puhasta ja koori rabarber, lõika umbes 7-8 cm kangid ja viiluta pikkupidi õhukesteks viiludeks.
  • Kui suhkrusiirup on keema tõusnud ning suhkur sulanud, keera kuumus välja ning jäta hetkeks seisma.
  • Nõruta suhkrusiirupist hibiskus välja ning võta endale 24Ø koogivorm, kata vorm põhjast küpsetuspaberiga.
  • Vala küpsetuspaberile osa suhkrusiirupist ning lao rabarberiviilud ühtlaselt selle peale. Tee 2 kihti, üks kiht rabarberit üht pidi ja siis teine kiht risti selle peale.
  • Vala ülejäänud siirup rabarberi peale ja jäta nii kauaks seisma, kuni valmistad biskviidi.
  • Biskviidi jaoks pane mikserikaussi toesoe või, suhkrud ning sool. Mikserda kreemjaks.
  • Kui või on segatud, siis lisa ükshaaval toasoojad munad, lase peale viimast muna veel veidike vahustada (kui või jääb veidike tükki, siis see on okei, ära sellepärast muretse).
  • Sõelu läbi kõik kuivained ühte kaussi ning sega läbi.
  • Lisa kuivained muna-võisegule ja sega korralikult läbi, vala saadud segu rabarberite peale ning ühtlusta pealispind.
  • Tõsta kook 180°C kraadisesse ahju (ülevalt-alt kuumutus) ning küpseta 35 minutit.
  • Kui kook on valmis, siis tõsta see ahjust välja, pane puhas rätik peale ning jäta vormi sisse umbes pooleks tunniks jahtuma. Seejärel serveeri kook - pööra see tagurpidi serveerimisalusele ja kaunista meelepäraselt! 😊

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 171kcal | Süsivesikuid: 19g | Valku: 3g | Rasvu: 10g | Millest küllastunud rasvhappeid: 5g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 15g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb

 

rabarberikook ja rabarberikokteil

Rabarberikokteil

See kiire ja lihtne rabarberikokteil sobib imehästi Su rabarberikoogi kõrvale! Mõnus suvine kokteil, kus on olemas kõik - magusus, hapukus ning üllatus!
Ettevalmistuse aeg: 2 minutit
Toidukord: Joogid, Kokteil
Köök: eesti
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 1
Kaloreid: 128kcal

Koostisosad

  • 4 cl Saaremaa rabarberiviina
  • 4 cl õunamahla
  • 4 cl mullivett
  • 2 cl jõhvikajooki (või mahla), mina kasutan Aura oma
  • ¼ laimi mahl
  • 3 kuubikut jääd

Juhised

  • Pane klaasi jää.
  • Vala selle peale rabarberiviin, õunamahl, jõhvikajook, mullivesi ning laimi mahl.
  • Sega läbi ja serveeri koheselt.

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1kokteil | Kaloreid: 128kcal | Süsivesikuid: 9g | Valku: 1g | Rasvu: 1g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 7g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
6 vastust
  1. Marika
    Marika says:

    5 stars
    Ülihea ja kiire kook! Kindlasti teen veel – nägi nii ilus välja ja kook ei jõudnud jahtudagi kui juba otsas oli, tervele perele maitses väga! 🥰

    Vasta
  2. Õnne Koobakene
    Õnne Koobakene says:

    5 stars
    Kõige mahlasem rabarberikook, mida teinud/söönud olen! Perele maitses väga🤗

    Vasta

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid