šokolaadivaht

Valgest šokolaadist ja rabarberist mousse?! Ma ütleks, et uus vaarikas ja valge šokolaad! 😁

Valge šokolaadi mousse ehk valge šokolaadivaht on üks tegelikult kergeid magustoite, mida võib valmistada mitut moodi. Minule meeldib näiteks tumedat šokolaadivahtu teha vahukoorega, valge šokolaadi valmistamisel kasutan aga munavalget. Miks? Sest valge šokolaad on niigi juba suure rasvasisaldusega ning läheb muidu ümpris kõvaks külmkapis tahkudes.

Valge šokolaadivaht ehk valge šokolaadi mousse

Aga miks rabarber?

Ma ütlen ausalt, mul tuli tahtmine katsetada – proovisin alguses seda vahtu teha vaarikatega. Ning tulemuseks oli hea vaht, aga natuke liiga palju mu ühe parima toorjuustukoogi moodi – valge šokolaadi ja vaarika toorjuustukook – selle retsepti leiad SIIT! Lisaks nagu te teate, mulle meeldib ka katsetada erinevate alkoholidega (seda muidugi ei pea lisama, aga lisab üllatavalt lahedat nõksu sisse). Üritasin, mis ma üritasin, aga head vaarika likööri ma ei leidnudki! 😂 Selle asemel leidsin hoopis Koskenkorva rabarberi likööri, millel on tõsiselt ehe rabarberi maitse, küll aga ei saanud seda väga palju lisada! Miks? Sest see ju ikkagi on liköör… alkohol! 😂 Ja siis leidsin juurde Gemossist külmkuivatatud rabarberi tükid – uhmerdasin need ära ja oligi valmis, pole ka mingi imeline teadus.

Kas ma pean kasutama suhkrusiirupit, et teha üks mõnus šokolaadivaht?

Ei, kui Sa toorest muna ei karda süüa, siis ei pea Sa ka suhkrusiirupit kasutama. Mina aga kasutan – valmistan selle 45g suhkrust ja 30ml veest. Kui Sa suhkrusiirupit ei valmista, siis võid lihtsalt kasutada 30g suhkut ja selle lihtsalt munavalgele lisada. Aga miks on suhkru kogus suurem suhkrusiirupis? Sest osa suhkrust jääb Sul potti, osa kausi külge jne. Videos näitan Sulle seda nö raskemat versiooni, ehk siis suhkrusiirupiga! Kui tahad, vaata retsepti alt järgi. 😉

Küll aga lisaks muna kuumtöötlemisele on suhkrusiirupil veel üks oluline ja hea eesmärk – aitab munavalget stabiliseerida ehk siis püsivabamaks muuta. Hea püsiv munavalge on hea alus kui tahad head šokolaadivahtu.

Nagu Sa tead, siis kasutasin ka suhkrusiirupit oma MAKROONIDE valmistamisel, seegi on algajale parim viis makroonide tegemiseks! 😉  Kas on veel midagi, mida Sa tahaks õppida tegema? Siis kindlasti anna mulle teada!

šokolaadivaht

Šokolaadivaht rabarberiga

Valge šokolaadi vaht ehk valge šokolaadi mousse rabarberiga on hea lisand Sinu tavapäeva kuid miks mitte ka veidi pidulikumaks juhuks.
Ettevalmistuse aeg: 45 minutit
Aeg kokku: 45 minutit
Toidukord: magustoit
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 2
Kaloreid: 384kcal

Koostisosad

  • 50 g valget Belgia šokolaadi (mina kasutasin näiteks Belcoladet)
  • 2 Eggo kollast muna
  • 30 g toasooja toorjuustu
  • 45 g suhkrut (kui kasutad suhkrusiirupi meetodit 2spl veega)
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 1 spl sidrunimahla
  • 30 g Koskenkorva rabarberi likööri
  • Not soola
  • Soovi korral punast toiduvärvi

Juhised

  • Pane valge šokolaad kaussi ja pane kauss veevannile sulama, sulata kuni šokolaad on täielikult sulanud.
  • Eralda munavalged kollastest ning tõsta valged miksrikaussi. Lisa sool ja vaniljesuhkur, mikserda madalal kiirusel läbi.
  • Kui valge šokolaad on sulanud, tee pott kuivaks ning lisa sinna kohe suhkur ning vesi.Kui otsustad teha ilma suhkrusiirupita, siis võid kohe munavalgetele lisada 30g suhkrut.
  • Lisa valgele šokolaadile sisse toorjuust ning sega põhjalikult läbi.
  • Lisakohe ka liköör ja sidrunimahl ning sega samuti.
  • Kui kasutasid suhkrusiirupi meetodit, siis vala suhkrusiirup peene joana samal ajal vahustatavasse munavalgesse kuni kogu siirup on lisatud.
  • Seejärel lisa külmkuivatatud marjajahu (kui rabarber on tükkidena, siis uhmerda eelnevalt) ning sega ühtlaseks. Vajadusel lisa punast toiduvärvi.
  • Viimasena sega 1/3 munavalgest valge šokolaadi sisse ning sega põhjalikult läbi. Siis vala kogu šokolaadi osa allesjäänud munavalgesse ning sega ettevaatlikult ja põhjalikult läbi.
  • Tõsta koheselt serveerimisnõusse, kas pritskotiga, lusikaga või kasvõi mini-grip koti abil.
  • Serveeri koheselt või hoia külmkapis enne serveerimist umbes 30 minutit või ööpäev. Kaunista enne serveerimist meelepäraselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 384kcal | Süsivesikuid: 44g | Valku: 8g | Rasvu: 17g | Millest küllastunud rasvhappeid: 9g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 43g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid