Miks teha biskviit banaanist?

Banaan on tegelikult imeline puuvili ja sellest tehtud banaanitort on TÕESTI MUL KÕIKIDE SÕPRADE LEMMIK! 😍 Traditsioonilise banaanikeeksi asemel teen mina torti, sest vahest meeldib mulle ikka küpsetada ka. No muidugi on see ülimaitsev ja mahlane biskviit, mis on peagi Sinu uus lemmik kookide/tortide jaoks.

See banaanitort on tõesti imeline! Ja ma lihtsalt ei ütle seda, kuna see on minu enda retsept vaid sellepärast, et ükskõik kuhu lauale ma selle panen, on see sekunditega kadunud. Palavalt armastatud nii magusasõprade kui ka mitte nii väga magusasõprade poolt, kes kõik tahavad üldjuhul ka teist tükki!

Biskviit on ise kerge kuid ainuke asi, mida Sa pead silmas pidama on see, et see ei tohi tooreks jääda. Kuna banaan teeb biskviidi eriti mahlaseks, siis on oht et alaküpsetates jääb ta tooreks ja vajub kokku. Minu soovitus on pigem teha antud kogusest 2 madalamat vormi, et ta küpseks ühtlasemalt ja kiiremalt! Mina kasutan antud koogi jaoks 24Ø koogivorme. 

Kreemide osas on valikuid palju, soovi korral võib teha ka šokolaadikreemi vahele. Aga mina soovitan teha selle kerge ja mõnusa vahukoore-kohupiimakreemiga. Ise oled teinud ka tumeda ja mõrkja šokolaadikreemi ja lisanud ümber suhkrumassi – aga see on veidi intensiivsem ja pikem töö! 😁 Lihtsam versioon sobib imeliselt näiteks siis kui kasvõi sõbrad tulevad külla kohvile või teele. Võid ka teha hoopis PORGANDIKOOGI stiilis kreemi sinna peale, seda siis toorjuustuga!

Mina lisasin koogi sisse veel ka veidikene Beehive brändit! See intensiivistab veelgi koogi maitset ja toob mõnusalt mesise maitsenüansi sellele juurde. Kui Sa ei taha brändit lisada, siis võid lisada ka näiteks apelsinilikööri (Grand Marnier) või veidikene hoopis rummi (Appleton Estate). Kuid need on minu soovitused, võid ka ise katsetada ja endale sobiva leida!

Banaanitort - kõigi lemmik!

Traditsioonilise banaanikeeksi asemel teen mina torti, sest vahest mulle küpsetada ikka meeldib ja no muidugi on see ülimaitsev ja mahlane! Sinu uus lemmik biskviit kookide/tortide jaoks.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 35 minutit
Aeg kokku: 3 tundi
Toidukord: magustoit, Peolaud
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12
Kaloreid: 265kcal

Koostisosad

Biskviit

  • 6 muna
  • 85 g suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 60 g rapsiõli (või teist neutraalse maitsega/maitsetut õli)
  • 275 g banaani
  • 40 g Beehive brändit
  • 140 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 spl tärklist
  • Not soola

Kreem:

  • 200 gr vahukoort
  • 150 gr vanillikohupiimakreemi (soovi korral võid veel lisada vaniljesuhkrut)
  • 30 gr suhkrut

Kaunistuseks:

  • Värskeid marju ja piparmünti (või muud soovipärast, nt šokolaadi, kookoslaaste, pähklipuru jne)

Juhised

  • Vahusta munakollased 2 spl suhkruga tugevaks vahuks.
  • Samal aja koori ja purusta banaan kahvliga.
  • Lisa banaanile õli ja brändi ning sega täielikult läbi.
  • Seejärel sõelu sisse jahu, küpsetuspulber ning tärklis, sega põhjalikult.
  • Võta munakollased vahustamast ning pane munavalged vahustama koos ülejäänud suhkru ning soolaga (eelnevalt puhasta vispel täielikult, et manuvalge korralikult vahtu läheks).
  • Sega 1/3 munakollasesegu banaanisegule, et banaanisegu muutuks kergemini töödeltavaks, seejärel lisa teine kolmandik ja viimasena sega kõik kokku suuremas kausis.
  • Sega osadena juurde ka munavalge kuni täieliku segunemiseni.
  • Jaota segu 2 küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi sisse ning tõstakoheselt 165 kraadisesse ahju u 30-35 minutiks küpsema või kuni valmis.
  • Võta ahjust välja ning lase täielikult rätiku all jahtuda.
  • Valmista kreem – vahusta vahukoor suhkurga väga tugevaks vahuks ning lisakohupiimakreem, sega läbi!
  • Pane kook kokku – vahekihiks vahukoorekreem ning peale samutivahukoorekreem! Kaunista näiteks värskete marjadega ning naudi!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 265kcal | Süsivesikuid: 28g | Valku: 6g | Rasvu: 14g | Millest küllastunud rasvhappeid: 5g | Kiudaineid: 2g | Millest suhkruid: 15g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Kommentaarid