Porgandikook

Porgandikook

Vot see on parim porgandikook, mida Sa kunagi proovinud oled!

Porgandikook on imeliselt mahlane, pehme ja maitsetest tulvil – sobib absoluutselt igale lauale, ka peolauale! Minu porgandikook sisaldab ka natuke vallatuid koostisosi, võid need ära jätta, kui soovi pole! 😉

Porgandikook on kook, mis sisaldab taignasse segatud porgandeid. Enamikus tänapäevastes porgandikookide retseptides on lisatud ka valge toorjuustu kate. Mõnikord lisatakse koogitaignasse pähkleid nagu kreeka pähklid või pekanipähklid, aga ka selliseid vürtse nagu kaneel, ingver ja jahvatatud vürts.

Kuna antud kook on väga rammus ja mõnus, siis seda päris endale üksi kodus ei tasu teha, kuna antud kooki väga palju süüa ei jõua – ja ka ei tohiks! 😁 Siis pigem tee seda siis kui suurem seltskond on tulemas.

Selle koogi teeb eriti omanäoliseks ja ägedaks see imeline Appleton Estate rumm ja Grand Marnier apelsiniliköör. Kuna rummi Sa nagunii kuumtöötled, siis pole hullu, sobib ka lastele. Kui aga seltskonnas on lapsi, kes söövad, siis toorjuustukreemist soovitan apelsinilikööri välja jätta. 😉

Koogivormidena kasutasin ma 24cm Ø vormisid ja toimisid väga hästi. Kui Sa tunned, et tahad ikka väiksemat kogust teha, siis kasuta ka kindlasti väiksemaid küpsetusvorme! Kui mõtled, et toorjuust on just Sinu jaoks, siis Sa armastad nii seda kooki ka minu ühte kõige populaarsemat – TOORJUUSTUKOOK VALGE ŠOKOLAADI JA VAARIKATEGA!

Porgandikook

Porgandikook rummiga

Porgandikook on imeliselt mahlane, pehme ja maitsetest tulvil - sobib absoluutselt igale lauale, ka peolauale!
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Küpsetusaeg: 35 minutit
Aeg kokku: 2 tundi 15 minutit
Toidukord: magustoit, Peolaud
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 20
Kaloreid: 429kcal

Koostisosad

Porgandikoogi põhjad

  • 180 ml rapsiõli
  • 375 g suhkrut
  • 360 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 ½ tl jahvatatud kaneeli
  • ½ tl jahvatatud ingverit
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • ¼ tl soola
  • 4 M-suuruses muna (toatemperatuuril)
  • 100 g magustamata õunakastet (või moosi)
  • ½ vaniljekauna seemned
  • 325 g värskelt riivitud porgandit
  • 75 g Kreeka pähkleid
  • 125 g Appleton Estate rummi (või muud tumedat rummi)

Toorjuustukreem

  • 150 g toasooja võid
  • 100 g (tuhk)suhkrut
  • 800 g toorjuustu
  • ½ vaniljekauna seemned
  • 60 g Grand Marnier apelsinilikööri (või muud)

Juhised

  • Riivi porgand ning lisa sellele sool, sega läbi ja jäta kõrvale seisma.
  • Pane mikserikaussi õli ning suhkur ning pane vahustama.
  • Sega kokku kõik ülejäänud kuivained ning vispelda, kuni segu on õhuline.
  • Lisa õlisegule ükshaaval munad ning vahusta kuni tekib tugevam vaht, seejärel lisa õunakaste.
  • Sega kuivad ja märjad koostisosad.
  • Viimasena lisa porgand, jämedalt hakitud pähklid ning rumm.
  • Küpseta 180°C ahjus 30-35 minutit või vastavalt vajadusele.
  • Võta koogid ahjust ning jäta jahtuma.
  • Toorjuustukreemi jaoks lisa või ning (tuhk)suhkur mikserisse ning vahusta kuni või muutub kreemjaks.
  • Lisa toasoe toorjuust ning sega uuesti läbi.
  • Viimasena lisa vaniljekauna seemned ning Grand Marnier ning sega viimastkorda läbi.
  • Lõika koogipõhjad pooleks ning lõpeta koogi valmistamine, igale kihiletõsta peale toorjuustu ja serveeri meelepäraselt (NB! Ideaalis lase koogil ka külmkapis katte all nö tõmmata, et intensiivistada maitseid!)

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 429kcal | Süsivesikuid: 42g | Valku: 6g | Rasvu: 25g | Millest küllastunud rasvhappeid: 8g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 27g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb

 

0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid