Omlett hommikusöögiks?

Omlett on üks kergemaid hommikusööke, mida võid isegi õhtusöögiks süüa ja seda polegi mõtet keeruliseks ajada. Igal inimesel on omleti osas ka oma eelistus – mulle meeldib omlett pealt krõbedana ja seest rohke juustuga.

See on midagi, millega ma olen saanud ise juba päris palju katsetada. Kui enne tegi vanaema mu lemmikut omletti, siis ma pean ütlema, et ega see ka sellele alla väga ei jää. Tema lisab omletile natuke jahu ja praeb ohtras õlis, mina jahu ei lisa ja praen veidi tervislikumalt – panen vähem õli! 😁

Kui ka Sulle meeldib karamelliseeritud ja krõbeda koorikuga, siis küpseta seda keskmisest kuumemal kuumusel (mina oma 9-pallise induktsiooniga kasutan nr 6 tugevust). Kui Sa aga eelistad heledat ja ühtlasemalt küpsenud omletti, siis pigem keskmisel kuumusel (5 palli 9st).

Kõrvale veel kerge ja lihtne salat ka, mis valmib samal ajal kui munaroog juba küpseb ning oledki saanud imelise söögikorra omale. Võta veel kõrvale viil või kaks ka omatehtud CIABATTAT ja ongi valmis. Muidugi ciabatta peale on ka isetehtud PARDIMAKSAPASTEET imeline! Väike soovitus on ciabatta viilud enne veel kergelt läbi röstida, et lisada enda roale mõnusat tekstuuri. Milline on Sinu lemmik munaroog? Härjasilm? Läbipraetud muna? Omlett? Või hoopiski MUNAD BENEDICT’i MOODI ehk ilma kooreta keedetud munad?

Omlett

Omlett on üks kergemaid hommikusööke, mida polegi mõtet keeruliseks ajada. Igal inimesel on omleti osas ka oma eelistus - mulle meeldib omlett pealt krõbedana ja seest rohke juustuga.
Aeg kokku: 10 minutit
Toidukord: Hommikusöök
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 1
Kaloreid: 403kcal

Koostisosad

Omlett

  • 3 muna
  • Not soola/pipart
  • Tšillit
  • 20 g kõvajuustu (parmesani)
  • 15 g gouda juustu
  • Oliiviõli

Värske salat

  • 100 g kirsstomateid
  • 100 g värsket kurki
  • 5 g oliiviõli (Extra Virgin)
  • Not soola/pipart
  • Värsket tilli

Juhised

  • Löö munad kaussi ning klopi kahvliga kergelt läbi, et moodustuks ühtlane mass.
  • Lisa piim, maitseained ning sega uuesti läbi.
  • Vala kogu segu kuumale õliga kaetud pannile ning hakka kohe munasegu veidike keskele poole lükkama, kui muna valgub uuesti üle panni, korda protsessi, kuni kogu omlett on pealt krobeline. Nii moodustuvad kerged õhutaskud, mis teevad omletid heaks ja õhuliseks.
  • Pane kaas peale ja lase 1-2 minutit keskmisel kuumusel küpseda kuni muna on pealt peaaegu ära hüübinud.
  • Lisa juust ühele poolele omletist ning voldi teine pool juustu peale.Küpseta kaane all, kuni juustu sulamiseni.
  • Samal ajal valmista värske salat omleti kõrvale – haki tomatid, kurk ning värske till ning maitseta ja sega läbi.
  • Serveeri! 

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1omlett | Kaloreid: 403kcal | Süsivesikuid: 8g | Valku: 30g | Rasvu: 28g | Millest küllastunud rasvhappeid: 11g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 5g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid