Suvikõrvitsa salat koos krevettidega või omale meelepärase liha või kalaga…
See suvikõrvitsa salat on ideaalne igale suvisele üritusele, grillipeole või miks mitte ka lihtsalt kuuma suveilmaga söömiseks. Minule meeldib siia kõrvale veel praadida või grillida hiidkrevette! See viib selle salati täiesti uuele tasemele, aga kindlasti sobib siia kõrvale veel ka suitsulõhe, kana või VEISEPÕSED!
Suvikõrvitsasalati retsept
Iga suvikõrvitsaga tehtud roa kõige tähtsam osa on suvikõrvitsa kurnamine ehk üleliigse vee eemaldamine. Selleks ei piisa vaid selle sõelale panemisest vaid suvikõrvits tuleb viilutada või kui salatit ei tee, siis vastavalt roale sobivaks tükeldada/lõigata. Seejärel tuleb see soolaga läbi segada ning jätta seisma – sool aitab suvikõrvitsast soola välja tõmmata! Mina lasen suvikõrvitsal umbes 15 minutit seista selle jaoks. Alles siis näed, kuidas üleliigne vedelik on välja immitsenud ning saad kurnata!
Maitseained ja lisandid on suhteliselt kerged ning kui miski ei sobi, siis saad selle alati välja jätta! Küll aga on salat selliselt kõigile sobinud ning isegi kui alguses tundub, et näiteks punast sibulat on palju ja suurelt, siis ära muretse selle pärast. Kõik kellele seda salatit olen pakkunud on seda nautinud ning maitsed on samuti kõigile meeldinud. Kui tahad sellest salatist vegan versiooni teha, siis asenda lihtsalt feta juust endale sobiva taimse alternatiiviga, muud midagi! Proteiini saad alati enda meele järgi peale valida – mina lihtsalt armastan krevette. 🤪 Salati valmistamisest tegin ka video, mida näed SIIT või siis lehe alumisest osast! 👇
Suvikõrvitsa salat kuskussiga
Et teha see salat veelgi veidi toitvamaks, lisa natukene ka kuskussi või pärlkuskussi. IMELINE! Imab ka kogu üleliigse vedeliku salatist enda sisse ja annab sellega veel nii palju lisamaitsed kogu salatile ja teeb selle samal ajal ka mahlasemaks! 🥰 Kuskussi võid valmistada erinevalt, kõige parem on valmistada pliidi peal! Kui Sul pole tahtmist või viitsimist, siis võid ka lihtsalt kuuma vee peale valada ja segada, aga kindlasti võimalusel kasuta pliidi versiooni ja lisa maitseks soola või PULJONGIT!
Mida veel lisaks suvikõrvitsasalatile süüa?
Nagu ma ütlesin, siis mina soovitaksin krevette praadida – siia sobivad nii tavalised krevetid kuid miks mitte ka just need AASIAPÄRASED HIIDKREVETID! Või kui Sa mõtled, et suvikõrvits ei ole päris Sinu rida, siis rohkem salateid saad leida SIIT! Aga kindlasti sobib selle salati kõrvale ja igale soojemale ilmale kõrvale ka minu SIDRUNI LIMONAAD – see on parim limonaad, mida saanud oled ning ilma säilitusaineteta!
Suvikõrvitsa salat - kiire ja ülilihtne!
Koostisosad
- 2 keskmist suvikõrvitsat (ideaalis erinevat värvi)
- ½ tl peensoola
- 250 g kirsstomateid
- 150 g feta juustu
- 1 punane sibul
- 1 spl Extra Virgin oliiviõli
- ½ sidruni mahl
- 1 tl punet
- 1 tl kuivatatud küüslauku
- 1 tl basiilikut
- ½ tl peterselli
- Musta pipart
- Tšillisädemeid
Serveerimiseks:
- Proteiini (näiteks krevette, kana vms)
- Värskeid ürte
Juhised
- Pese ja kuivata suvikõrvitsad ja tomatid.
- Viiluta suvikõrvitsad võimalikult peenelt, mina kasutan nt juurviljade koorimisnuga/giljotiini selle jaoks.
- Pane kogu suvikõrvits kaussi ning vala peale sool. Jäta ca 15 minutiks seisma, et kogu üleliigne vesi välja tuleks. Kurna vesi ja liigu salatiga edasi.
- Lõika kirsstomatid pooleks ja lisa salatile.
- Koori punane sibul ja lõika pooleks, viiluta õhukeselt, et saada peened nö poolkuud.
- Maitsestamiseks lisa ürdid ning sidruni mahl ja oliiviõli. Sega läbi, vajadusel lisa soola või tšillisädemeid veel juurde.
- Selle salatiga kõrvale sobivad imehästi näiteks praetud või grillitud krevetid!
Lisa oma arvamus