Mis on tassikoogid?
Tassikoogid (inglise keeles “cupcakes“) on tegelikult lihtsad muffinid, millel on kreem peal. Maitseid saab teha põhimõtteliselt kõiki erinevaid – saad katsetada nii erinevate biskviitide/kookidega kui ka erinevate kreemiosadega. Näiteks on minu tassikookides vanilje ja sidrun (viimast lisan magususe mahendamiseks ja tasakaalustamiseks, kuna suhkrul on ka oluline osa tekstuuri loomisel). Kui tahad sidruni tassikooke teha siis võid näiteks rohkem sidrunikoort ja mahla lisada taignasse. Lisaks kui “cupcake” on küpsenud, siis võid süvendi ka sisse teha ja sinna täidist sisse panna. Näiteks minu imelist SIDRUNIKREEMI, kui räägime sidrunimaitselistest tassikookidest.
Aga valikutest hoolimata, on need vaniljega tassikoogid samuti väga head – mahlased, mõnusad, magusad ja nüansirohked kõike samal ajal. Minule väga magus kreem ei maitse, aga üldjuhul on see kõigi jaoks täpselt paras olnud, kui Sina eelistad magusamat, siis pane kindlasti veidi rohkem tuhksuhkrut kreemi sisse. 😇
Tassikookide retsept…
Tassikookide retsept on sarnane nii tavalistele kookidele kui ka muffinitele. Oluline on vaid see, et Sul oleks põhjas olemas seal jällegi jahu (üldjuhul nisujahu), rasvaine (mina kasutan nii võid kui ka hapukoort) ning sidusaine (muna). Põhimõtteliselt saad teha tassikooke ka muude koogitaignatega, kus on piisavalt rasvainet sees. Ideaalne on ka muidugi Red Velvet ehk punane sametkook, aga seda retsepti ma pole veel teiega jaganud, kas peaksin?! 🤓 Lisaks võid teha ka tassikooke sisuliselt minu imelise PORGANDIKOOGI retsepti järgi – mul on tunne, et see vist on üks teie lemmikuid! 😍
Tassikookide tegemine
Sisuliselt võid Sa tassikooke teha nii käsitsi kui ka miksriga – viimasega on see lihtsalt lihtsam. Miks? Sest segus olevat võid ja muna tuleks samuti vahustada veidi nö õhulisemaks. Kuid põhimõtteliselt võid selle sama töö teha ka kausis ja käsivispliga, sellisel juhul soovitan ma või ja munad eraldi kausis veidi vahustada. Jaga suhkur võrdselt nii muna kui ka või vahel – ning vahusta neid enne veidi eraldi ning siis lisa nad kokku ja liigu edasi järgmiste koostisosadega.
Tassikoogid vaniljekreemiga
Koostisosad
- 170 g toasooja võid
- 210 g suhkrut
- 20 g vaniljesuhkrut (1 pakk)
- ¼ tl soola
- 2 Eggo kollast muna
- 260 g hapukoort
- ½ sidruni koor ja mahl
- 210 g jahu (kasutan tüüp 405 jahu)
- ½ tl soodat
- 1½ tl küpsetuspulbrit
Kreem:
- 100 g toasooja toorjuustu
- 40 g toasooja võid
- 85 g tuhksuhkrut
- 150 g vahukoort
- 10 g vaniljesuhkrut
Juhised
- Lisa mikserikaussi toasoe või, suhkur, sool ning sidruni koor ja -mahl, mikserda ühtlaselt läbi.
- Kui või on segunenud, lisa munad - vahusta. Ning lisa hapukoor.
- Lase läbi seguneda – saadud segu võib olla veidi tükkis, see on okei!
- Lase kuivaineid läbi sõela – jahu, sooda ning küpsetuspulber. Sega need viimasena segusse.
- Kui taigen on ühtlaselt segatud, siis jaga taigen vormidesse (mina panen ühte suuremasse vormi umbes 3/4 täis, so 90-100g taigent) ja küpseta 180°C juures 20-25 minutit.
- Lase tassikoogi põhjadel täielikult jahtuda!
- Valmista kreem – vahusta toasoe toorjuust ning või ühtlaselt koos tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga.
- Kui segu on kreemjas ning paks, lisa vahukoor ning vahusta kuni paksu ja koheva tulemuseni, umbes 2-3 minutit.
- Pritsi kreem jahtunud põhjadele, kaunista meelepäraselt ja naudi! Võid peale lisada ka suhkrupuistet, värskeid marju vms kaunistuseks.
Lisa oma arvamus