tequila

Tequila Sunrise ehk Tekiila päikesetõus?!

Tequila Sunrise on üks klassikalistest kokteilidest, mis sõna otseses mõttes meenutabki päikesetõusu. Selle imeline värvi saab vaid kahest lihtsast koostisosast – apelsinimahlast ja grenadiini siirupist. Aga mis saab, kui mul grenadiini siirupit pole? Mina sain Monini grenadiini siirupi Gemossist, aga olen seda näinud ka Prismas, Selveris ja isegi vist veel kuskil poodides, selle kokteili jaoks on see parim! Kui Sa aga seda ei leia võid proovida ka julgelt mõne hapukama punase siirupiga, mis seda mõnusat päikesetõusu punasest kokteilile juurde lisab.

Tequila Sunrise ehk tekiila kokteil apelsinimahlaga.

Kui klassikaline Tequila Sunrise tehakse silver tekiilaga, siis mina kasutan selleks puhuks hoopiski kuldset tekiilat – ja veel eriti head – Espolon Reposado tekiilat. Aga miks?! Ma ütlen päris ausalt – kuldse tekiila shotte ju juuakse apelsiniga. Siis ma mõtlesin, et kuule võiks ju kasutada hoopis kuldset tekiilat. Kuigi Espolon Blanco tekiila on samuti väga hea (silver versioon)! Lisaks vürtsitan mina oma kokteili ka tibakese jahvatatud kaneeliga, mis toob imehästi kokteili magus-happelise maitse esile ja paneb kõik maitsenüansid keelel tantsima. Tavaliselt kaneeli muidu ei lisata, aga usu mind! Proovi seda ja Sa saad aru, miks see nii hea on! 😁😁

Mis on üldse tekiila?!

Tekiila on fermenteeritud agaavimahlast destilleeritud kange alkohoolne jook, mida toodetakse ainult Mehhikos. Selle valmistamiseks sobib vaid üks agaav kõigist liikidest – sinine agaav – Blue Weber Agave. Aga mis vahe on hõbedasel ja kuldsel tekiilal? Põhiline vahe tuleb laagerdumisest. Hõbedat/valget tekiilat laagerdatakse maksimum mõned kuud roostevabast terastest mahutites, peale mida see pudeldatakse. Kuldse tekiila värv ja vürtsikam ja nüansirikkam maitse tuleb aga puitvaatidest. Näiteks Espolon Resporado tekiilat laagerdatakse kuni 6 kuud kergelt söestunud uutes Ameerika tammevaatides.

Mille puhul juua seda tekiila kokteili?

Tequila Sunrise sobib põhimõtteliselt iga sündmusega, kas niisama joomiseks, seltskonnas või isegi miks mitte söögi kõrvale! 😍 Ideaalne lisand Su mehhikopärastele toitudele ja snäkkidele – miks mitte näiteks GUACAMOLE kõrvale, fajitade kõrvale ja miks mitte ka HUMMUSE kõrvale – korralik peolaud! Kui soovid midagi veel hõbedase tekiilaga, siis mul on ka MAASIKA MARGARITA retsept, mida Sa saad järele proovida!

tequila

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise on üks klassikalistest kokteilidest, mis sõna otseses mõttes meenutabki päikesetõusu - tekiila, apelsinimahl ja grenadiini siirup koos veidikese kaneeliga.
Ettevalmistuse aeg: 1 minut
Aeg kokku: 1 minut
Toidukord: Kokteil, Peolaud
Köök: Mehhiko
Raskusaste: Ülikerge
Kaloreid: 179kcal

Koostisosad

  • 5 cl Espolon Reposado Tequila (või muud kuldset tekiilat)
  • 130 ml värskelt pressitud apelsini
  • 2 cl grenadiini siirupit
  • Jääd

Serveerimiseks:

  • 1 viil apelsini
  • 1 punane maraschino kirss
  • Not kaneeli

Juhised

  • Täida kõrge klaas jääga.
  • Jää peale vala tekiila, apelsinimahl ja sega korraks läbi.
  • Kõige peale vala grenadiin ja ära sega enam! Soovi korral võid lusikat sees ülevalt alla paar korda liigutada, et grenadiin liikuma panna ja tekitada nö triibud kokteili sisse.
  • Serveerimiseks pane apelsiniviin klaasi serva, kirss peale ja kõige peale näpuotsatäis kaneeli.

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 200ml | Kaloreid: 179kcal | Süsivesikuid: 15g | Valku: 1g | Rasvu: 1g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 12g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid