jäätisetort

jäätisetort

Jäätisetort, see ideaalne suvine kook!

Jäätisetort on imeline isegi siis kui suvi pole veel hakanud! Ei kalendri ega ilma järgi, aga esimese nö suvekuu “juuniga” võiks ju alustada juba ka jahutavalt! Poes müüdavad jäätisetordid ongi tavaliselt lihtsalt jäätis koos erinevate kaunistustega. Mina pean lihtsalt ütlema, et mu geniaalne pea mõtles välja midagi uut! Nimelt KÜPSISEJÄÄTISTEGA jäätisetordi – imelihtne ja kiire valmistada ja see lihtsalt maitseb kõigile. Kata veel pealt hooajaliste marjadega ning super jahutus kuumal suvepäeval või kellegi sünnipäeval ongi juba olemas! 😍

Kuidas teha jäätisetorti?

Ma tean, et küpsisetort on paljude lemmik! Mõtlesin, et võiks ju jäätisest sama teha, seda enam et jäätis on juba täidisega ka müügil! 🤪 Mina kasutasin ühte oma lemmikut – Balbiino Raksi piparmündijäätist – vot see teeb selle koogi tegemise kõige lihtsamaks. Ja lisaks veel ka natukene Onu Eskimo vaniljejäätist – proovisin ka teha šokolaadijäätisega, aga kahjuks siis oli kaks domineerivat maitset ning ei tundnud enam lõpuks mitte midagi. Kuna küpsised on šokolaadimaitselised, nende vahel piparmündijäätis ja lisatud jäätis on vaniljega, siis kõik harmoneerub nii mõnusalt! Muidugi võid kasutada ka teisi Raksi maitseid vastavalt enda maitsele või teha ise VANILJEJÄÄTIST sinna vahele!

Jäätisetordi retsept

Tegelikult ongi vaja vaid loetud koostisosi – oleneb muidugi kuidas Sa kaunistada tahad. Minul on kaunistuseks šokolaadikreem ja ohtralt värskeid marju – niiiii hea! 🥰🥰 Nagu ma juba eelnevalt mainisin, siis võid endale valida sobivad Raksi jäätised. Pane sinna vahele kas isetehtud jäätist või kui Sul on kiire, siis kasuta valmis vaniljejäätist selle jaoks ja ongi valmis. Lihtne, kiire, odav ja kõvasti maitsvam kui poeversioonid! 🤗

Lisaks sellele, et seda on ülilihtne valmistada, on see jäätisetort ka imekiire! Natuke jäätise sulamist, natuke kokkuladumist ja natuke uuesti külmutamist ja põhimõtteliselt ongi juba valmis! Kusjuures, mina pildistasin seda torti juba eelmine suvi – põrgukuumusega, ma pean lisama! Ma pildistasin õues päikse käes 40 kraadiga oma jäätisetorti, ise samal ajal higistades ja hingeldades. Aga ütleme nii, et vähemalt sain teada, et isegi tort pidas paremini vastu kui mina! 😂

Jäätisetort valmis, aga mida kõrvale nautida?

Ega üks õige suvi pole õige ilma limonaadita – tee ise oma SIDRUNI LIMONAAD! Või siis teha hoopis jäätisetort VAARIKAJÄÄTISEGAJa enne jäätisetorti võib ju ka kerge eine alati süüa, näiteks see TERVISLIK CAESARI SALAT vähendatud kaloritega või hoopis üks mu vanu lemmikuid – TABBOULEH SALAT KREVETTIDEGA! Tabbouleh on imekerge salat mida valmistada, puudub raske kaste ning on vaid loetud koostisosadega – sobib igale grillpeole liha kõrvale! 🤗

jäätisetort

Jäätisetort - geniaalne ja ülilihtne!

Kiirelt valmiv jäätisetort on ideaalne Sinu peolauale suvel ja igal soojema ilmaga. Maitseid saad kohandada vastavalt enda maitsele - vali sobiv Raksi jäätis ja lase fantaasial lennata!
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Külmkapis: 30 minutit
Aeg kokku: 35 minutit
Toidukord: Kook, Lastega köögis, magustoit, Peolaud
Köök: eesti
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 10
Kaloreid: 203kcal

Koostisosad

  • 6 tk Raksi piparmündijäätist (võid kasutada ka näiteks vanilje omasid)
  • ½ pakki Onu Eskimo vaniljejäätist (ca 240g)

Kaunistuseks:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 50 g vahukoort
  • ~200 g värskeid marju
  • Värsket piparmünti

Juhised

  • Enne tordi kokku ladumist võta Onu Eskimo jäätis ~15-20 minutit kapist välja pehmenema. 
  • Kui jäätis on pehmenenud, siis võta sügavkülmast välja Raksi jäätised, eemalda pakend ning lao aluse peale 3 jäätist kõrvuti – laiad servad kohakuti. 
  • Pane vahekihiks peale umbes sama lai kiht pehmenenud vaniljejäätist kui on Raksi jäätise vahel – silu ühtlaseks. 
  • Pane peale 3 Raksi jäätist sama moodi nagu esimesele kihile. 
  • Kata terve tort õhukese kihi vaniljejäätisega ning tõsta vähemalt 30 minutiks sügavkülma hanguma (kui vaja võid katta seejärel uuesti õhukese vaniljejäätise kihiga, et tort läbi ei paistaks).
    NB! Kui otsustad jäätisetordi valmis teha eelneval päeval, siis võta ta enne serveerimist ca 10-15 minutit varem välja sulama, et jäätis veidi pehmeneda jõuaks ja Sul seda hiljem kergem lõigata oleks! 😉
  • Vahetult enne serveerimist soojenda potis vahukoor – umbes 50-60 kraadini, ära lase keema! 
  • Seejärel lisa tükeldatud šokolaad ning lase seista paar minutit – sega läbi ning kontrolli, et kogu šokolaad oleks sulanud. Jahuta umbes toatemperatuurini.
  • Nirista šokolaad tordile ning kaunista meelepäraste marjadega!

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 203kcal | Süsivesikuid: 26g | Valku: 3g | Rasvu: 10g | Millest küllastunud rasvhappeid: 5g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 17g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Kommentaarid