Marjakook

Marjakook

Lihtne marjakook, millest võid saada ka üks suur plaadikook!

See marjakook on üks lihtsamaid retsepte, mida Sa tõenäoliselt teinud oled. Mina olen seda kooki teinud nii pisikeste kookidena nagu piltidel, aga olen teinud ka 24cm läbimõõduga ümara vormiga. Arvesta lihtsalt sellega, et mida suurem vorm, seda kauem see lihtsalt küpseb. Vali endale sobivam versioon ja tee kook endale sobivaks! 😊

Marjakook suvemarjadega

Mina kasutan selle koogi jaoks külmutatud Härmavilja Artemise vibu segu – see sisaldab maasikaid, vaarikaid, punaseid ja musti sõstraid. Miks? Sest külmutatud marjad on juba kooki pannes nö pinnalt katki – seega nad küpsevad kiiremini ning annavad tervele koogile ühtlasema maitse. Muidugi mõista võid Sa kasutada ka värskeid marju! Sellisel juhul ma soovitan Sul marju natuke nö muljuda, et nad natuke katki läheks. Eriti tuleks seda teha just musta ja punase sõstraga, sest neil on peal kõva nahk. Seetõttu vajavad nad ka pikemat küpsetamist või siis lihtsalt veidike purustamist võrreldes maasikate ja vaarikatega. Mina ise soovitan pigem siis viimast versiooni! 🙌

Marjakoogi retsept

Koostisosi on selles koogis tegelikult vähe. Minu soovitus on kasutada toasoojasid koostisosi – siis küpseb ka kook ühtlasemalt ja nö ilusamini. Ka sügavkülmutatud marjad soovitan varem külmkapist välja võtta, et need saaksid korralikult ära sulada enne kooki lisamist ning küpsetamist. Mina teen sellele koogile veel peale ka kerge kreemi, kuid kreem on täiesti valikuline. Kui Sa tunned, et Sina kreemi teha ei viitsi, siis on see kook väga hea ja mahlane ka ilma kreemita.

Marjakook kreemiga – mustikakreemiga! 😇

See kreem sobib selle koogi peale ideaalselt! Lisaks suurepärasele maitsele, annab see ka värvi koogile juurde, niiet terve kook näeb ülilahe välja! 🥰 Mina keetsin siia mustikakeedise. Muidugi mõista võid ka metsmustikaid kasutada (saad veelgi ilusama värvi) – minul metsmustikaid ei olnud ja metsa ka sellepärast ei läinud! 🤪 Maitse sain ma kultuurmustikatest ja mustikatele omase ja tumeda värvuse sain ma tegelikult Koskenkorva mustikaliköörist! 😍 See imeline liköör lisas kogu sellele keedisele ja kreemile just selle õige mustika maitse ja värvi – niiiii hea!

vahukook

Metsmaasika vahukook!

Milliseid suviseid kooke Sa võiks veel proovida?

Marjakooke on ju nii palju erinevaid ja peale seda kooki saad Sa aru, et iga kook on erinev! 😍 Aga lisaks on mul blogis ju veelgi retsepte – see METSMAASIKA VAHUKOOK on nii mõnusalt õhuline ja kerge kook just eriti suvisteks istumisteks. Kui Sa oled aga pigem toorjuustukoogi fänn, siis Sa tead, et minu blogis on üleval vähemalt 2 versiooni – KÜPSETAMATA TOORJUUSTUKOOK KIRSSIDEGA ning KÜPSETATUD VALGE ŠOKOLAADI-VAARIKA TOORJUUSTUKOOK! Ja kui Sa tahadki veidi rohkem küpsetada, siis see BANAANITORT on tõeline ime – kõik mu sõbrad armastavad seda torti! 😍

Marjakook

Marjakook suvemarjadega - kiirelt ja lihtsalt!

See marjakook on imeline igaks istumiseks, peoks ja külaliste võõrustamiseks. Valmib kiirelt ja lihtsalt ning vaid loetud koostisosadega.
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Aeg kokku: 1 tund
Toidukord: Kook, magustoit
Köök: eesti
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 12
Kaloreid: 365kcal

Koostisosad

Kook:

  • 200 g toasooja võid
  • 160 g suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 4 toasooja Eggo kollast muna
  • 300 g Härmavilja Artemise vibu segu (1 pakk või muid marju)
  • 175 g jahu
  • 2 spl tärklist
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Kreem (valikuline):

  • 100 g mustikaid
  • 50 g Koskenkorva mustika-kardemoni likööri
  • 35 g suhkrut
  • 200 g vahukoort (vahustades lisa veel 30g suhkrut)

Kaunistamiseks:

  • 500 g Värskeid marju ja piparmünti

Juhised

  • Kui otsustad teha ka kreemi, siis kaalu kõik koostisosad potti va vahukoor ning keeda madalal kuumusel kuni mustikad on katki läinud ning keedis on veidi paksemaks läinud. Jahuta täielikult! (jahutades läheb keedis veelgi paksemaks.
  • Mikserda toasoe või ja suhkrud tugevaks vahuks.
  • Lisa ükshaaval munad ning mikserda kuni tugev ühtlane vaht.
  • Sõelu kaussi jahu, 1 spl tärklist ning küpsetuspulber - sega läbi!
  • Lisa jahu kahes jaos või-muna segule ning seda ühtlaselt läbi.
  • Vala marjad kaussi ning lisa sellele 1 spl tärklist - sega kuni marjad on tärklisega ühtlaselt kaetud. Seejärel sega marjad taigna sisse.
  • Vali kas teed mitu väikest koogid või ühe suurema koogi (24cm Ø). Väiksemad koogid küpsevad ca 20-25 minutit (sõltuvalt vormi suurusest, suur kook küpseb ca 35-40 minutit.
  • Kontrolli hambatikuga kas koos on valmis, kui taigen ei jää tiku külge kinni, on kook küpsenud! Võta ahjust välja ning jäta vormi täielikult jahtuma.
  • Kreemi jaoks vahusta vahukoor koos suhkruga tugevaks vahuks ning sega kokku mustikakeedisega - mina segan teda veidike vaid läbi, et ilusad lillad triibud kreemi sisse jääks.
  • Kata kook/koogid kreemiga ning kaunista värskete marjadega. Serveeri!

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk kreemiga | Kaloreid: 365kcal | Süsivesikuid: 40g | Valku: 5g | Rasvu: 22g | Millest küllastunud rasvhappeid: 13g | Kiudaineid: 4g | Millest suhkruid: 23g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid