Valmistame sinimerekarbid valge veiniga, miks?

Sinimerekarbid on ideaalselt lihtne kuid luksuslik toit, kus valge veini kaste võimendab veelgi seda imelist mereannimaitset. Selle roa valmistamine võtab ülivähe aega, aga selle maitse on lihtsalt ülim!

Valge veini kastme jaoks kasutasin mina Vermentino‘t Poggio Maru veinimõisast Itaaliast. See vein sobib imehästi antud roa juurde, kuna on ise kuiv kuid samal ajal mõnusalt värske, särtsakas ning puuviljane/tsitruseline. Ilma hea veinita jääb sinimerekarpide maitse kergelt öeldes poolikuks – hea vein on neile ideaalne kaaslane!

Kui Sul tekib küsimusi, et milliseid sinimerekarpe ma soovitaks osta, siis alati pigem VÄRSKEID! Poes müüakse palju juba ka töödeldud kujul – keedetud ning sügavkülmutatud, kuid muidugi leiad ka keetmata ja külmutatud. Sa saad aru, et karbid on värsked ja töötlemata kui need on kinni – lahtine karp on kas surnud/vanaks läinud või keedetud/kuumtöödeldud. Kui tahad rohkem teada, kuidas värskete karpidega toimetada, siis SIIN on lihtne video, kuidas puhastada värskeid karpe.

Sinimerekarpide kõrvale sobib ka väga hästi serveerimiseks CIABATTA! Eelnevalt soovitan ciabatta veel kergelt küüslauguga ära röstida – kasvõi tavalise panni peal! Või siis pintseldad õrnalt küüslauguõliga kokku ning röstid rösteriga. Lisaks saad kogu kastme ära süüa koos ciabattaga ja selle krõbedus sobib imehästi selle roa juurde. Kui mõtled, et võiks veel mereande proovida, siis soovitan kindlasti ka TERAVAID APELSINIMARINAADIS KREVETTE! 😍

Sinimerekarbid valge veini kastmes

Sinimerekarbid on ideaalselt lihtne kuid luksuslik toit, kus valge veini kaste veelgi võimendab seda imelist mereannimaitset.
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Aeg kokku: 30 minutit
Toidukord: Pearoog
Köök: Vahemere köök
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 3
Kaloreid: 375kcal

Koostisosad

  • 1 kg sinimerekarpe
  • 1 suur sibul või 2 väiksemat
  • 2 porgandit
  • 1 sellerivars
  • 1 tšilli (või 0,5-1 tl kuivatatud tšillit)
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 15 g oliiviõli
  • 20 g võid
  • 250 g kirsstomateid
  • 250 g Poggio Maru Vermentino (või teist kuiva ja tsitruselist veini)
  • ½ sidruni mahl
  • Värsket peterselli
  • Soola
  • Pipart

Juhised

  • Haki kõik koostisosad võimalikult väikesteks ja ühtlasteks kuubikuteks.
  • Kuumuta potis õli ning lisa või. Kui või on sulanud, lisa sibul, porgand ja seller, prae kuni sibul muutub klaasjaks.
  • Lisa tšilli ja küüslauk, kuumuta edasi.
  • Lõika kirsstomatid neljaks ning lisa potti, kuumuta kuni pehmenemiseni.
  • Vala vein potti ning kuumuta veidi alkoholi välja (umbes 1 minut). Kaste ei tohiks maitseda kibedalt.
  • Maitsesta soola/pipraga.
  • Lisa sinimerekarbid ning hauta kaane all kuni avanemiseni.
  • Lisa peenelt hakitud petersell ning sidrunimahl, sega läbi.
  • Serveeri värske peterselli ja sidruniviiludega.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 400g | Kaloreid: 375kcal | Süsivesikuid: 25g | Valku: 23g | Rasvu: 15g | Millest küllastunud rasvhappeid: 5g | Kiudaineid: 4g | Millest suhkruid: 8g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid